Erdoğan 'Daha Adil Bir Dünya' adlı konferansta konuştu: İslam düşmanlığı virüsü çok hızlı şekilde yayılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TASC tarafından düzenlenen 'Daha Adil bir Dünya' adlı konferansta yaptığı konuşmada, İslam düşmanlığı virüsünün çok hızlı şekilde yayıldığını bununla Türkiye'nin uluslararası areneda mücadele ettiğini dile getirdi.

Erdoğan 'Daha Adil Bir Dünya' adlı konferansta konuştu: İslam düşmanlığı virüsü çok hızlı şekilde yayılıyor

Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantısına katılmak için Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından düzenlenen "Daha Adil bir Dünya" adlı konferansta bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Covid-19 salgınının küresel sistemdeki çarpıklıkları, adaletsizlikleri, eşitsizlikleri açık ve net bir şekilde ortaya koyduğunu vurgulayan Erdoğan "Ancak asıl mesele salgının daha da derinleştirdiği diğer sorunlarla mücadele etmektir" diye konuştu.

Erdoğan Türkiye'nin elindeki imkanları 159 ülke ve 12 uluslararası kuruluşla, hatta yurtdışından temin edilen aşıların bir kısmını ihtiyaç sahipleri ile paylaştığını kaydederek "onay süreçleri tamamlanmak üzere olan kendi aşımız TURKOVAC'ı da "tüm insanlığın istifadesine sunacağız" dedi.

"İslam düşmanlığı" ile mücadele

İnsanlık olarak Covid-19 virüsünün yanı sıra ondan daha ölümcül ve sinsi bir başka virüs olarak tanımladığı İslam düşmanlığı' ile mücadele ettiğini belirten Erdoğan "Senelerce demokrasinin ve özgürlüklerin beşiği olarak örnek gösterilen ülkelerde bu virüs çok hızlı bir şekilde yayılıyor. İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığı bugün artık siyaseti esir aldı. Müslümanların günlük hayatını zorlaştıran, devlet politikalarına yön veren sosyal barışı tehdit eden yıkıcı bir akıma dönüşmüştür" değerlendirmesinde bulundu.

Zihniyet itibarıyla IŞİD'den farksız bu ideolojik fanatizmin farklı toplum katmanlarında kök saldığını gördüklerini dile getirren Erdoğan Türkiye'nin uluslararası platformlarda İslam düşmanlığı ve hoşgörüsüzlükle mücadelede öncü rol üstlendiğini vurguladı.