Endonezya'da İslamı Savunanlar Cephesi'nin kapatılması üzerine İslami Birlik Cephesi kuruldu

Endonezya'nın yasa dışı ilan ederek kapattığı 'Pembela İslam Cephesi' olarak bilinen İslamı Savunanlar Ceplesi çalışmalarını farklı bir isim altında sürdüreceklerini duyurdu.

Endonezya'da İslamı Savunanlar Cephesi'nin kapatılması üzerine İslami Birlik Cephesi kuruldu

Endonezya Güvelik Bakanı Muhammed Mahfud tarafından çarşamba günü yapılan açıklamada, "İslam'ı Savunanlar Cephesi" adıyla da bilinen Pembela İslam Cephesi'nin resmi olarak yasadışı ilan edildiğini duyurdu.

Söz konusu grubun terörizmle bağlantılı olduğunu ileri süren Mahfud, kararın derhal yürürlüğe gireceğini belirtti.

Çalışmalarını İslami Birlik Cehpesi altında sürdürecekler

Grubun yetkililerinin bildirdiğine göre, Endonezya hükümetinin kapattığı Pembela İslam faaliyetlerine "Persatuan İslam Cephesi" (İslami Birlik Cephesi) adıyla devam edecek.

Pembela İslam Cephesi, koronavirüs kısıtlamalarına rağmen çok sayıda büyük kitlesel mitingler gerçekleştirdiği biliniyor. Grup, kasım ayında Suudi Arabistan'daki sürgünden dönen ve aralık ayının başlarında Cakarta'da tutuklanan, Endonezya siyasetinde bilinen bir isim olan Müslüman lider Habib Rizieq Shihab tarafından yönetiliyor.

İslamı Savunanlar Cephesi (FPI)

FPI, 1998 yılında endonezya'nın eski güçlü adamı Suharto'nun düşüşünden kısa bir süre sonra kuruldu.

İslam Şeriatı yasasının Endonezya'daki 230 milyon Müslüman'a uygulanmasını istiyorlar. Endonezya dünyanın en büyük Müslüman çoğunluklu ülkesi.

FPI, toplumun bozulmasında kötülük odağı olarak gördüğü bar ve diskolara baskınlar düzenlemesi ile de tanınıyor.

Grup son yıllarda insani yardım ve yardım çalışmaları yla önemli siyasi ve sosyal etki kazanmış durumda.

2016 ve 2017'de, daha sonra İslam'a hakaretten hapse atılan Cakarta'nın Hıristiyan valisi aleyhinde düzenlenen kitlesel sokak gösterilerinin önemli bir organizatörü durumundaydı.

Ajanslar