Elon Musk Rus haber kaynaklarının engellenmesini reddetti

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, bazı ülkelerin Starlink uydusu üzerinden Rus haber kaynaklarını engellemesi yönünde kendisine talepte bulunduklarını ancak silahla tehdit edilmedikçe böyle bir şey yapmayacağını aktararak bu talebi reddettiğini söyledi.

Elon Musk Rus haber kaynaklarının engellenmesini reddetti

Ukrayna'ya işgal operasyonu başlatan ve sivil yerleşim yerlerine saldırarak onbinlerce insanın ülkeyi terk etmesine sebep olan Rusya'ya karşı dünyadan tepkiler gelmeye devam ederken uluslararası şirketlerin yaptırım kararları devam ediyor.

Bu süreçte, Tesla ve SpaceX nasıl bir tavır takınacağı ile ilgili sosyal medyada tartışmalar sürerken Elon Musk'tan şaşartan bir açıklama geldi.

Musk yaptığı açıklamada, “Mutlak ifade özgürlüğü taraftarı olduğum için üzgünüm.” ifadelerini kullandı.

Tesla'nın Üst Yöneticisi (CEO) Musk, Twitter hesabından paylaştığı mesajlarda, bazı dünya liderlerinin Ukrayna'da kullanıma açılan uydu interneti sistemi Starlink'te Rus haber kaynaklarını engellemesini istediğini belirtti.

Söz konusu talebin Ukrayna'dan gelmediğini vurgulayan Musk, silahla tehdit edilmedikçe böyle bir şey yapmayacağını aktararak, "Mutlak ifade özgürlüğü taraftarı olduğum için üzgünüm." ifadesini kullandı.

Musk'ın kurucusu olduğu SpaceX, Starlink uydularıyla dünya yörüngesinde 12 bin uyduluk ağ kurmayı planlıyor. Projenin 2027'de tamamlanması hedefleniyor.