Ebu Merzuk: Abbas, seçim arefesinde yeni kanunlar çıkararak ne yapmaya çalışıyor?

Ebu Merzuk, milletvekili, devlet başkanlığı ve Filistin Ulusal Konseyi seçimlerine az bir zaman kalmışken Abbas'ın, yeni kararnameler çıkararak bazı köklü değişimlere gitmesinin seçim ruhuyla uyuşmadığını ve bunun nedenini merak ettiğini belirterek, bu girişimlerin daha fazla kafa karışıklığına yol açacağını belirtti.

Ebu Merzuk: Abbas, seçim arefesinde yeni kanunlar çıkararak ne yapmaya çalışıyor?

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın, Yasama Meclisi'nin yokluğunda çıkardığı kararnamelerin anayasanın 43. maddesine göre iptal edilebileceğini vurguladı.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Ebu Merzuk, milletvekili, devlet başkanlığı ve Filistin Ulusal Konseyi seçimlerine az bir zaman kalmışken Abbas'ın, yeni kararnameler çıkararak bazı köklü değişimlere gitmesinin seçim ruhuyla uyuşmadığını ve bunun nedenini merak ettiğini belirterek, bu girişimlerin daha fazla kafa karışıklığına yol açacağını belirtti.

Abbas, geçtiğimiz günlerde, bankalarla ilgili 2010 tarihli 9 nolu yasayı değiştirmek üzere 2021 tarihli 6 nolu kanun hükmünde bir kararname çıkardı. Ayrıca hayır kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile ilgili hükümleri düzenleyen yeni bir karara daha imza atıldı.

Abbas’ın bu kararları, özellikle de bankacılık sektöründe faaliyet gösteren Filistinli kurumların sert tepkisiyle karşılandı. Nitekim Abbas’ın son olarak çıkardığı kanunlarla beraber banka müşterilerinin kişisel bilgileri farklı kurumlarla paylaşılabilecek. 

Öte yandan hukuki danışmanlık veren merkezler, hayır kurumları ve sivil toplum kuruluşlarını kapsayan kararnamenin yürürlükte olan diğer kanunlarla bağdaşmadığını ve bir an önce gayrimeşru kanunların geri çekilmesi gerektiğini belirtiyor.

Palinfo