Dünya liderleri Lübnan'a yardım için sanal ortamda toplandı

Lübnan'a yardım için uluslararası konferansına Trump'ın yanı sıra Katar Emiri, İtalya ve İspanya başbakanlarının da aralarında olduğu yaklaşık 15 devlet başkanı katıldı.

Dünya liderleri Lübnan'a yardım için sanal ortamda toplandı

Birleşmiş Milletler ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Beyrut Limanı'nda 158 kişinin hayatını kaybetmesine ve 6 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açan şiddetli patlamanın ardından Lübnan'a yardım için uluslararası konferans düzenledi.

Toplantıya Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın yanı sıra Katar Emiri, İtalya ve İspanya başbakanlarının da aralarında olduğu yaklaşık 15 devlet başkanı katıldı.

Lübnan'a yardım için hızlı davranmaya davet eden Macron, "Bu yardımın sahadaki halka doğrudan ve açık bir şekilde iletilmesi için hızlı ve etkili hareket etmeliyiz" dedi.

Perşembe günü Beyrut'u ziyaret eden Macron, söz konusu yardımların ilaç, tıbbi yardım, gıda ve barınma gibi ihtiyaçlar için kullanılacağını belirtmişti. Macron, "Açık ve transparan bir yönetimle gerek Fransız gerek uluslararası yardımların doğrudan halka, STK'lere ve sahada ihtiyacı olan kişilere ulaştırılması için çalışacağız" demişti.