Dr. Emel Halife: Gazze'ye yaptığımız yardımlar sadaka değil onların hakkı

Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa Araştırmacısı Dr. Emel Halife, "Gazze halkı bizim halkımızdır, onlara haklarını göndermeliyiz. Kendilerine yardımcı olmak, onların üzerimizdeki haklarıdır." dedi.

Dr. Emel Halife: Gazze'ye yaptığımız yardımlar sadaka değil onların hakkı

Siyonist işgal rejiminin saldırıları ve zorla açlığa mahkûm ettiği Gazze'ye yönelik değerlendirmelerde bulunan Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa Araştırmacısı Dr. Emel Halife, Müslümanları Gazze'ye daha fazla yardımda bulunmaya çağırdı.

"Şu anda Gazze'deki halkımız sıkıntı, ıstırap ve çok büyük ihtiyaç içinde." diyen Halife "Ramazan ayında ellerimizi Yüce Allah'a kaldırıp sadece kendimiz, çocuklarımız ve ailelerimiz için hidayet ve iyilik için dua eder sonra da duamızı bitirirsek Gazze'deki halkımıza ihanet etmiş oluruz. Ellerimizi Yüce Allah'a kaldırdığımızda, Gazze'deki kardeşlerimizi de dualarımızın ön safında tutmalıyız. Dua güçlü bir silahtır ancak ona başka silahlar da eşlik etmelidir. Yüce Allah bizden farklı şekillerde de elimizden geleni yapmamızı istiyor. Yüce Allah'ın '… ve bizim için çabalayanları yollarımıza ileteceğiz' ayetinde de buyurduğu gibi Gazze'deki savunmasız insanları desteklemenin birçok yolu var." ifadelerini kullandı.

Emel Halife "Gazze halkının bizim üzerimizde hakkı var. Gazze halkı bizim halkımızdır. Onlara 'sadaka' demiyorum ama haklarını göndermeliyiz. Bu onların bizim üzerimizdeki hakkıdır. Biz yiyecek ve içecekle dolu sofralarda otururken onların kendilerine ulaşacak bir ekmeği beklemeleri ne kadar doğru? Böyle yapılması, onlara ihanettir. Bu yüzden Allah'ın bizi ümmet olarak bir araya getirdiği bu ayda, diğer ülkelerdeki kardeşlerimizi de hatırlamalıyız." şeklinde konuştu.

Konuşmasını, malı olanları Gazze'ye zekât vermeye çağırarak bitiren Halife "Ramazan ayında zekât verebilen varsa bu zekâtı nereye verdiğine baksın ki Gazze'deki halkımıza ve kardeşlerimize ulaşsın. İşgalin yıktığı hastanelere destek olsun, işgalin yerinden ettiği ailelere destek olsun, bu savaşlarda yaralananları tedavi etsin. Ramazan boyunca Gazze'deki insanları beslesin." dedi.