Dokuz yetim annesini elektriksiz bıraktılar

Mardin’de yaşayan 9 yetim annesi Zekiye Korhan, kaçak elektrik kullanmamasına rağmen Dicle EDAŞ’ın ramazan ayının başında elektriklerini kestiğini, bundan dolayı iftar ve sahurlarını karanlıkta yaptıklarını söyledi.

Dokuz yetim annesini elektriksiz bıraktılar
Dokuz yetim annesini elektriksiz bıraktılar
Dokuz yetim annesini elektriksiz bıraktılar

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ikamet eden 9 yetim annesi Zekiye Korhan’ın başı Dicle EDAŞ ile dertte... Kaçak elektrik kullanmadığı halde 6 yılda Dicle EDAŞ’a 23 bin TL kaçak elektrik cezası ödediğini belirten Korhan, buna rağmen şirketten kurtulamadığını söyledi.

Dicle EDAŞ’ın ramazan ayının başında elektriklerini keserek kendilerini karanlığa gömdüğünü dile getiren Anne Korhan, bundan dolayı iftar ve sahurlarını karanlıkta yaptıklarını, çamaşırlarını elle yıkamak zorunda kaldıklarını söyledi.

Yaşadığı mağduriyeti İLKHA muhabirlerine anlatan 9 yetim annesi Zekiye Korhan, Dicle EDAŞ’ın yıllardır kendilerine zulmettiğini ve bu ramazan ayında da kendilerini elektriksiz bıraktıkları için haklarını helal etmediğini söyledi.

“Dicle EDAŞ’a kaçak elektrik adı altında 23 bin TL ödeme yaptım” 

Eşinin yaklaşık 6 yıl önce vefat ettiğini söyleyen Zekiye Korhan, Dicle EDAŞ’ın kaçak elektrik kullanıldığı iddiasıyla ramazan ayının başından beri elektriklerini kestiğini ve karanlıkta olduklarını söyledi.

Korhan, “Yaklaşık 6 yıl önce bir daire satın aldık. Evimizi aldıktan 4-5 ay sonra eşim vefat etti. Evi aldığımız dönemde Dicle EDAŞ ekipleri geldi ve ‘evinizde kaçak elektrik var.’ dedi. Bizde bunun üzerine elektrikçi çağırdık ve kaçağı iptal ettik. Bu hadiseden sonra her ay sürekli bize kaçak cezası gelmeye başladı. Dicle EDAŞ’a giderek, ‘evimde kaçak elektrik yok, gelin kontrol edin’ dedim. Kimse gelmedi, ne kadar dilekçe verdiysem reddedildi. Şimdiye kadar kaçak elektrik parası adı altında Dicle EDAŞ’a 23 bin TL verdim. Kendileri şimdiye kadar 11 bin TL ödeme yaptığımı söylüyorlar. Sistemde 11 bin TL görünüyorsa diğer kalan 12 bin TL nerede? Kendilerine sorduğumda ‘bizde bilmiyoruz’ diyorlar. Onlara ‘yetimlerin vebalini alıyorsunuz’ dedim. Daha sonra tekrar 2 bin TL ceza geldi, artık verecek para kalmadı. Kimseden isteyecek durumda değilim, çünkü şimdiye kadar ödediğim paranın hepsi hayırseverlerin ve komşuların yardımıylaydı.” dedi.

“İftar ve sahurumuzu karanlıkta yapıyoruz”

Ramazanın başında elektriklerinin kesildiğini, bu yüzden iftar ve sahurlarını karanlıkta yaptıklarını ifade eden Korhan, şunları söyledi:

“Ramazan ayının başında gelip elektriğimizi kestiler. Buzdolabında bulunan yiyecekler bozuldu, hepsini attık. Şu an karanlıktayız. Bize yakın bir cami var uyku saatine kadar camide kalıyoruz. Tekrar Dicle EDAŞ’a gittim, bu cezayı takside dönüştürün diye ama kabul etmediler. ‘Ramazan ayıdır, karanlıktayız, elektriği bırakın’ dedim ancak bir sonuç alamadım. Onlar, ‘Diyarbakır’dan kesmişler, oraya git!’ diyorlar. Mahkemelik olduğu için ödenecek ceza dosya masrafı ile birlikte 4 bin TL civarındadır. Bugün ramazanın 10’uncu günü… Kime, nereye gideceğiz bende bilmiyorum.”

“Allah yetimlerimin hakkını onlara bırakmasın” 

Mübarek ramazan ayında kendilerini elektrik bırakan Dicle EDAŞ’ı Allah’a havale ettiğini belirten çaresiz anne Zekiye Korhan, “Allah yetimlerimin hakkını onlara bırakmasın. Onların çocuklarına beddua etmiyorum ama bizi duruma düşürenlere bu mübarek ramazan ayında sürekli beddua ediyorum. Ne hakkınız vardı, günah değimliyiz? Karanlıkta iftarımızı açıp karanlıkta sahurumuzu yiyiyoruz. Tüm dilekçelerim reddediliyor. İnşallah sesim yetkililere kaymakam beye gider bana ve yetimlerime bu mübarek ramazan ayında sahip çıkarlar. Daha kaymakam beyi göremedim ama herkes kaymakamımızın çok iyi biri olduğunu söylüyor. Geçen ziyaretine gidip kendisine sıkıntılarımı anlatacaktım kısmet olmadı. İnşallah sesimi duyup bize sahip çıkar.” diye konuştu.

Görüştüğümüz Dicle EDAŞ yetkilileri, konuyla ilgili daha sonra açıklama yapacaklarını belirttiler. 

İLKHA