Diyar-ı Muhammed 3 yıl aradan sonra Mevlid-i Nebi etkinliğine hazırlanıyor

Peygamber Sevdalıları Vakfı, "Unutanların hatırlatması, umudunu yitirenlerin muştusu olmak için bir kez daha meydanlardayız" açıklamasıyla etkinliğin yeniden yapılacağını duyurdu. 30 Nisan Pazar günü Diyarbakır'da yapılacak etkinliğin teması ise, "En Güzel Örnek Hazreti Muhammed" olacak.

Diyar-ı Muhammed 3 yıl aradan sonra Mevlid-i Nebi etkinliğine hazırlanıyor

Covid-19 salgını dolayısıyla yaklaşık 3 yıldır her sene düzenledikleri Mevled-i Nebi etkinliklerine ara vermek mecburiyetinde kalan Peygamber Sevdalıları Vakfı, alınan karar doğrultusunda Ramazan Bayramı'ndan sonra 30 Nisan Pazar günü saat 13.30'da merkez Bağlar ilçesi Nevruz Park alanında milyonların katılımıyla kutlu doğum etkinliği yapacağını açıkladı.

Alınan karara ilişkin açıklamayı Peygamber Sevdalıları Vakfı Mevlid-i Nebi Düzenleme Kurulu Üyesi Menaf Adıyaman okudu.

Açıklamasına Ahzap Suresi'nin 21'inci ayet-i kerimesinde yer alan "Andolsun ki Resulullah; sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah’ı çokça zikredenler için güzel bir örnektir." ifadesiyle başlayan Adıyaman, Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak uzun yıllardır Nisan aylarında Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde halkın büyük teveccüh gösterdiği Mevlid-i Nebi etkinlilerini gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi:

"Mübarek Ramazan ayının manevi coşkusunu yaşadığımız bu günler, bize geçtiğimiz son üç yılda yaşanan musibetlerden dersler çıkarmaya da imkân sağladı. Uzun süren malum salgının ardından gelen doğal afetler bizi bir kez daha tefekkür etmeye, hata ve günahlardan uzaklaşmaya tövbe istiğfara yöneltti. Rabbimizden niyazımız, tüm İslam alemini bela ve musibetlerden muhafaza etmesi ve yaşadıklarımızın benzerlerinden korumasıdır."

"Kur'an ayının hemen ardından Mevlid-i Nebi etkinliğiyle ikinci bir bayram müjdesini vermek isteriz"

Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenlere yönelik taziye mesajlarını paylaşan Adıyaman, "Bu vesileyle bir kez daha şubat ayında, Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinde, hayatını kaybedenlere rahmet; yaralılara acil şifalar ve geride kalanlara ise sabr-ı cemil niyaz ediyoruz. Allah bir daha böylesi bir durumu göstermesin; böyle bir acıyı yaşatmasın. Bu süreçte çok zorluklar yaşandı. Topluca, aynı safta yapılacak birçok amelden de mahrum kaldık. Camilerin kapanmak zorunda kaldığı günleri gördük. Teravihleri evlerde kıldığımız, bir araya gelemeden yaptığımız iftarlarımız, Mescid-i Haram'dan uzak kaldığımız günler oldu." dedi.

Adıyaman, "Özetle, geçmiş son üç yılın muhasebesini yaptığımızda alacağımız çok ders olduğu bir hakikattir. Umarız ve dileriz ki hepimiz payımıza düşen dersleri almış, Rabbimize olan imanımızı katıksız bir şekilde yenilemişizdir. Hamdolsun ki zorlu yılların ardından yine bir Ramazan ayını yaşamakta, manevi ikliminden feyz almaktayız. Tövbe kapılarının ardına kadar açıldığı bu Kur'an ayının hemen ardından Mevlid-i Nebi etkinliği ile ikinci bir bayramı da yaşayacağımız müjdesini vermek isteriz." ifadelerini kullandı.

"Unutanların hatırlatması, umudunu yitirenlerin muştusu olmak için bir kez daha meydanlardayız"

Son üç yılda yaşanan musibetler nedeniyle ara vermek zorunda kaldıkları Mevlid-i Nebi etkinliklerine yeniden başladıklarını sözlerine ekleyen Adıyaman, "Müslümanlar için en büyük örnek ve tek önder olan Hazreti Muhammed aleyhi salatu vesselamı anmak, anlamak ve O'nun örnek yaşantısını anlatmak için bir kez daha meydanlarda olacağız. Unutanların hatırlatması, gevşeklik gösterenlerin nasihat alması, yolunu kaybetmişlerin ışığı bulması, umudunu yitirenlerin muştusu olmak için bir kez daha meydanlardayız." şeklinde konuştu.

Halkın Mevlid-i Nebi etkinliklerine duyduğu özleme de atıfta bulunan Adıyaman, "Biliyoruz ki Aziz halkımız, meydanlara inmeyi ve Peygamber sevdasını haykırmayı büyük bir özlemle beklemektedir. Bizler de aynı duygu ve heyecanı paylaşıyoruz. Resûlullah aleyhi salatu vesselam’ın getirdiği ilahi mesajı, o yüce çağrıyı, kutlu davasını ve mücadelesini okumak, anlamak, yaşamak ve de anlatmak zorundayız. İnsanlığın tek kurtuluş yolunun bu olduğu bilinciyle tüm halkımızı yine meydanlara çağırıyoruz." diye belirtti.

"Mevlid-i Nebi etkinliğine tüm halkımızı davet ediyoruz"

Düzenlenecek etkinlikle ilgili bilgileri paylaşan Adıyaman, "Yüce Allah’ın izniyle 30 Nisan Pazar günü saat 13.30'da Diyarbakır Newroz Parkı Miting Alanı’nda, 'En Güzel Örnek Hazreti Muhammed” temalı Mevlid-i Nebi etkinliğine tüm halkımızı davet ediyoruz." dedi.

Nisan ayında Ramazan ayıyla birlikte esnaflara da çağrıda bulunan Adıyaman, şu ifadelere yer verdi:

"Gelin bu kutlu zamanı 'En Güzel Örnek Hazreti Muhammed' anlayışıyla güzelleştirelim. Bu vesileyle, halkımıza yönelik indirimler ve ikramlarda bulunalım. O’nun hürmetine, müşterilerimize gül ve gül suyu ikram edelim. Uygun kampanyalarla ticaretimizi de güzelleştirelim."

Adıyaman, "Bir kez daha halkımızı, 30 Nisan Pazar günü saat 13.30'da, Diyarbakır Newroz Parkı Miting Alanı'nda, 'En Güzel Örnek Hazreti Muhammed' temalı Mevlid-i Nebi etkinliğine bekliyoruz." dedi. (İLKHA)