“Direniş güçleri, işgalcilerin kabusu olacak"

İşgalci israil askerlerinin Beytullahim'in güneyinde bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu iddia edilen bir Filistinliyi şehid etmesinin ardından Hamas ve İslami Cihad Hareketi, ayrı ayrı açıklama yaptı. HAMAS’ın açıklamasında “Direniş güçleri, gaspçı işgalcilerin kabusu olacak" ifadeleri kullanıldı.

“Direniş güçleri, işgalcilerin kabusu olacak"

HAMAS ve İslami Cihad Hareketi, siyonist israil'in Filistinlilere karşı işlediği "suçların" bedelini ödeyeceğini belirtti.

İşgalci israil askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria’da yer alan Beytullahim kentinin güneyindeki Gush Etzion kavşağında bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla Falih Ceradat isimli Filistinliyi şehid ardından HAMAS ve İslami Cihad Hareketi ayrı ayrı açıklama yayınladı.

HAMAS'ın açıklamasında, "İşgalci, hem askerlerinin hem de yerleşimcilerinin halkımıza ve onun mülklerine yönelik saldırılarının bedelini ödeyecek. Halkımız kendi topraklarında onurlu ve güven içinde bir hayat sürünceye dek direniş güçleri, gaspçı işgalcilerin kabusu olacak." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "Batı Şeria'nın güneyinde kahramanca bıçaklama eylemini gerçekleştiren şehit Ceradat'la gurur duyulduğu" ve "bıçaklama eyleminin siyonist israil güçleri ile yerleşimcilerin Batı Şeria, Kudüs ve Necef'teki ihlallerine verilen doğal bir karşılık olduğu" kaydedildi.

İslami Cihad Hareketinin açıklamasında da siyonistlerin ve işgalci yerleşimcilerin işlediği "suçların" cevapsız kalmayacağı ifade edildi.

Açıklamada, "İşgalci yerleşimciler, Batı Şeria, Kudüs ve Necef'te canımıza ve topraklarımıza yönelik ihlallerinin bedelini ödeyecek. Halkımızın mücadelesi, bu topraklar ve kutsal mekanlar işgalden kurtuluncaya kadar sürecek." ifadelerine yer verildi.

"Eyleme teşebbüs şüphesi" ile her gün Filistinli Müslümanları katleden eden siyonist çete mensupları bugünde ‘siyonist askerleri bıçaklama teşebbüsünde bulunduğu iddiasıyla’ Falih Musa Şakir Ceradat adlı Filistinli genci şehid etmişti.