Depremzedelere yardım için afet bölgesine giden gençler online yapılan "Siyer Yarışması"na katıldı

Depremzedelere yardımcı olmak için Diyarbakır ve Şanlıurfa'dan Kahramanmaraş'a gelen liseli gençler, Siyer Yarışması'nı da unutmayarak depremin merkez üssünde yarışma heyecanı yaşadı.

Depremzedelere yardım için afet bölgesine giden gençler online yapılan "Siyer Yarışması"na katıldı

Umut Kervanı gönüllüsü olarak Diyarbakır'dan gelen Ahmet Azizoğlu ve Şanlıurfa'dan gelen Malik Sar, Umut Kervanı koordinasyonunda kurulan çadırlarda her gün on binlerce kişiye sıcak aş dağıtımının yanı sıra gıda, giyim, yakacak, temizlik malzemesi gibi çok sayıda temel ihtiyacın depremzedelere ulaştırılmasına yardımcı olurken aynı zamanda deprem münasebetiyle online olarak gerçekleşen siyer yarışmasına da katılmayı ihmal etmediler.

"Hazır çalışmışken bazı işlerimizi arkadaşlarımıza devrederek sınava girdik"

Umut Kervanı gönüllüsü olarak depremzedelere yardımcı olmak için Diyarbakır'dan Kahramanmaraş'a gelen lise öğrencisi Ahmet Azizoğlu, İLKHA muhabirine, "Siyer Yarışması için çalışmıştık. Yarışma online olunca buraya geldik. Hazır çalışmışken bazı işlerimizi arkadaşlarımıza devrederek sınava girdik. Umut Kervanı yetkilileri burada yarışmaya katılmak için bir alan oluşturdular biz de yarışmaya katıldık." dedi.

"Umreye gitmeyi çok istiyorum"

Şanlıurfa'dan gelen Malik Sar ise "Biz de depremden etkilendik. Depremzedelere yardımcı olmak için gönüllü olarak geldim. Sosyal markette ağabeylerimle birlikte çalışıyorum. Çok hayırlı bir iş. İnsan yaptıkça yapası geliyor. Bu durumda siyer yarışmasını da unutmadık. Yarışma için çalışmıştım ve katılmayı da çok istiyordum. Burada bize ayrılan alanda yarışmaya katıldık. 1-2 saat zaman ayırarak soruları çözdük ve hayırlı sonuçlar bekliyoruz. Umreye gitmeyi çok istiyorum. İnşallah nasip olur." diye konuştu. (İLKHA)