Depremde yakınlarını kaybeden yaralılar, yaşadıklarını HÜDA PAR heyetine anlattı

Elazığ’daki depremde eşini, oğlunu ve doğmamış çocuğunu kaybeden, kendisi de 12 saat sonra enkazdan yaralı olarak çıkarılan Meriç Dişli ile 24 yaşındaki kızını kaybeden Hamide Buğdaylı’nın, HÜDA PAR heyetiyle yaptığı diyalog duygulandırdı.

Depremde yakınlarını kaybeden yaralılar, yaşadıklarını HÜDA PAR heyetine anlattı
Depremde yakınlarını kaybeden yaralılar, yaşadıklarını HÜDA PAR heyetine anlattı

Elazığ'da yıkımın gerçekleştiği bölgede eşini, oğlunu ve doğmamış çocuğunu kaybeden, kendisi de 12 saat sonra enkazdan çıkarılan yaralı Meriç Dişli ile Gezin’deki enkazda kızını kaybeden Hamide Buğdaylı’nın, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut ile yaptığı diyalog hüzünlendirdi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Turgut ve beraberindeki heyet, Elazığ'da önceki akşam saat 20.55'te meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremde yıkımların yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulunduktan sonra enkazdan sağ çıkarılan yaralıları hastanede ziyaret etti.

Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesindeki yaralıları tek tek ziyaret eden Turgut ve beraberindeki heyet, yaralılarla konuşurken, onlara ve yakınlarına “geçmiş olsun” dileklerini iletti.

Ziyarette yakınlarını kaybeden yaralı Meriç Dişli'nin, Turgut ile yaptığı diyalog duygulandırdı:

Dişli için sabır temennisinde bulunan Turgut, “Geçmiş olsun. Allah beterinden korusun. Buna da şükür ki hayattasınız. Rabbim muhafaza etsin. Bir daha göstermesin İnşallah. İmtihan dünyasıdır. Allah sizi ailenizle cennette buluştursun. Rabbim sizlere sabırlar versin İnşallah. Sizin için dua edeceğiz.” dedi.

“Bir nefesin kıymetini bilin”

Yaşadığı dramı anlatan Meriç Dişli, "Nefesinizin kıymetini bilin. Bir nefesin kıymetini bilin. 12 saat enkaz altında kaldım. Çoluk çocuğum gitti, eşim gitti. Bu nedenle bir nefesinizin kıymetini bilin. Gelinimi kaybettim, hanımı kaybettim, çocuğumu kaybettim, iş yerini kaybettim, evim gitti, arabalarım gitti. Demek ki, Cenab-ı Allah, ben bu yükü çekebilirim diye bu imtihanı verdi. Yoksa vermezdi bu imtihanı. Çoluk-çocuğunuzun kıymetini bilin. Kendi nefesinizin kıymetini bilin. Bana dua edin, eşime, oğluma…” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Turgut'un, Elazığ’ın Maden ilçesine bağlı Gezin Mahallesinde yıkılan binada kızını kaybeden, kendisi de yaralı olarak kurtulan Hamide Buğdaylı ile yaptığı konuşma ise kayıtlara şöyle geçti:

Turgut, “Rabbim şifa ve sabır versin. Dolayısıyla bu bizim için bir imtihandır. Allah aldığı için şükredeceğiz çünkü veren de O’dur, alan da O. Peygamber Efendimizin 7 evladı vardı. Bu 7 evlattan 6’sı ondan önce vefat etmiş. Bu nedenle biz de sabır göstereceğiz ve hamd edeceğiz.” dedi.

“Benim ayağım bu halde olmasaydı kızımı kendim yıkardım”

Mavi Göl Apartmanı enkazında kızı Dilek Buğdaylı’yı (24) kaybeden yaralı Hamide Buğdaylı, “Bu benim için çok hayırlıdır. Ben bir anneyim, kızımla yaşıyordum. 20 senedir kızımla Gezin’deki evimizde oturuyorduk. Kızımı çok seviyordum. Onu kaybettim, unutmam çok zor. Allah’tan çok korkuyorum. Benim ayağım bu halde olmasaydı kızımı kendim yıkardım.” ifadelerine yer verdi.

Turgut, yaptığı ziyaretlerde kendilerine eşlik eden hastane personellerine teşekkürlerini ilettikten sonra hastaneden ayrıldı.

İLKHA