Demirtaş'a sahip çıkan Kılıçdaroğlu’na Erdoğan'dan yanıt

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Osman Kavala, Selahattin Demirtaş haksız yere yatıyorlar" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu’na sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Bay Kemal, sen bu teröristlerle dirsek dirseğe dolaştın. Cezaevlerindeki teröristleri de nasıl çıkarırız diye bunun gayreti içerisindesin. Boşuna uğraşma, o teröristler öyle oralardan çıkamazlar.” dedi.

Demirtaş'a sahip çıkan Kılıçdaroğlu’na Erdoğan'dan yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6-8 Ekim 2014'te Kobani bahanesiyle düzenlenen ve aralarında 16 yaşındaki Yasin Börü’nün de bulunduğu birçok Müslümanı katledilmesine sebep olan olayların sorumlularından Selahattin Demirtaş’a sahip çıktı.

Demirtaş'ın haksız yere hapishanede olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin hapishanesinde haksız yere yatanlar var. Osman Kavala, Selahattin Demirtaş.. Haksız yere yatıyorlar! Adaleti savunmazsanız siyaset yapmanızın mantığı yoktur. Her haksızlığa itirazımızı yapacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarına yanıt Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi.

Muğla’da Toplu Açılış Töreni’nde konuşan Erdoğan, “Bay Kemal, sen bu teröristlerle dirsek dirseğe dolaştın. Cezaevlerindeki teröristleri de nasıl çıkarırız diye bunun gayreti içerisindesin. Boşuna uğraşma, o teröristler öyle oralardan çıkamazlar. Ama bu şimdiden vadediyor. Yahu, Diyarbakır’da 51 vatandaşımızın ölümüne neden olan bu Demirtaş değil miydi? Şimdi çıkmış bu, ‘onları çıkaracağım’ diyor. Bu millet sana bu yolu açmaz. Bu millet terörden beslenenlere, kan emicilere bu ülkede yol vermez.” ifadelerini kullandı.