Darbeyle işbaşına gelenler darbeden şikayetçi

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Darbeci Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, Siyonist Rejimle olan ilişkisine tepki gösteren muhalifleri ve subayları darbe yapmakla suçladı.

Darbeyle işbaşına gelenler darbeden şikayetçi

Ülkedeki en üst otorite Egemenlik Konseyi Başkanı Darbeci Orgeneral Burhan, devlet televizyonunda yayımlanan konuşmasında, “(Ömer el-Beşir’in lideri olduğu eski iktidar partisi) Ulusal Kongre’nin aralarında bulunduğu siyasi gruplar, darbe çağrısı yapıyor. Bu gruplar, geçiş döneminin başarılı olmasına izin vermeyeceklerini söylüyorlar." dedi.

Burhan, “Ulusal Kongre  çatışma çıkarmak için çabalıyorlar. Bize ulaşan tüm mesaj ve deliller onların geçiş döneminin tamamlanmasına izin vermeyecekleri yönünde. Ordu içerisinde yer edinmeye çalışan bazı siyasi partilerin bulunuyor .” diye konuştu.

Yönetime darbeyle gelen Orgeneral Burhan ve ekibi ülke yönetimindeki başarısızlıklarını örtmek için siyasi muhaliflerine yönelik suçlamalarını son zamanlarda artırmaya başladığı bildirildi. Darbeci Orgeneral Burhan'ın Siyonist Rejim ile temasa geçmesinden dolayı rahatsız olan subayları ve siyasileri tasfiye etmek için zemin hazırladığı muhalifler tarafından dile getiriliyor.

AA