Danimarkalılar Gazze’ye sesleniyor: Soykırıma karşı sizinle birlikteyiz

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da insanlar tarihin doğru tarafından durarak Filistin'e devasa destek gösterisi düzenlediler.

Gazze'deki soykırıma karşı her gün gösteriler dünya çapında gerçekleşiyor. Her gün yüz binlerce kişi protesto etmek için bir araya geliyor. İşte bugün Kopenhag'dan bir video.

Filistin bayrağı taşıyan gruptakiler, "Gazze'de soykırımı durdurun", "Özgür Filistin" şeklinde slogan atarak Danimarka parlamentosunun önünde toplandılar. Göstericiler,  Soykırıma hayır. İsrail'e silah verilmesine hayır. Danimarka'nın silah ihracatına hayır. Savaş suçlarına hayır. Filistin'e geri dönme hakkına evet pankartları taşıdılar.

Gruptakiler, Gazze'de derhal ve kalıcı ateşkesin sağlanması, insani yardımlara sınırsız erişim, Gazze'nin işgaline son verilmesi konusunda çağrı yaptı.

Kopenhag mutluluğun başkenti olarak bilinse de, artık ölüm ve soykırım diyarı olarak bilinen Gazze'yi unutmadı. Sanki tüm Kopenhag açık bir taleple ayağa kalkmış gibiydi: İsrail işgaliyle her türlü işbirliğine son vermek ve iki milyon insana karşı soykırımı durdurmak için tüm dünyaya mesaj veriyorlardı.

Artık her ülke, her şehir, her köy ve her mahalle Gazze'deki insanlarla empati kuruyor.