CHP’li Atıcı: Oylar çalınmadı seçimi kaybettik

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde ağır bir yenilgiyle ayrılan, Pensilvanya ve Kandil destekli 8'li koalisyonun 'oylar çalındı' iddialarına kendi içlerinden yalanlama geldi.. CHP'li Aytuğ Atıcı, oyların çalındığına yönelik iddialara tepki göstererek "Çalınmadı, biz yenildik, bunu kabul etmeliyiz" dedi.

CHP’li Atıcı: Oylar çalınmadı seçimi kaybettik

Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde yüzde 44.88, ikinci turda ise yüzde 47.82 oy alarak rakibi Recep Tayyip Erdoğan'a karşı ağır bir yenilgi aldı.

Sonuçların ardından muhalif kesimde Kılıçdaroğlu'na istifa çağrıları yapılırken, Kılıçdaroğlu istifa etmeye yanaşmadı..

CHP Genel Başkanı, istifa beklentilerine karşılık "görevimin başındayım" dedi.

Seçimlerde sandıktan ağır bir yenilgiyle ayrılan Pensilvanya ve Kandil destekli 8'li koalisyon, son olarak her seçim sonrası olduğu gibi yeniden 'oylar çalındı' algısına girişti.

CHP'li Aytuğ Atıcı, oyların çalındığına yönelik iddialara tepki göstererek "Çalınmadı, biz yenildik, bunu kabul etmeliyiz" dedi. Atıcı, oyların çalındığı iddiasıyla ilgili şunları söyledi: 14 Mayıs ile 28 Mayıs arasında gezdiğim tüm illerde soruyorum: Sizce oylarımız çalındı mı? Evet çalındı. Peki, sizin ilinizde çalındı mı? İnanın bana 3-5 kişi el kaldırıyor. Hayır, biz çok güzel koruduk diyorlar. Bütün iller aynı şeyi söylüyor ve haklılar. Böyle bir şey empoze edildi insanlara. Hayır kardeşim biz yenildik. Bunu kabul etmezsek, önümüzdeki yerel seçimleri de heba etmiş oluruz.