Charlie Hebdo ve Yahudi marketine eylemlerle ilgili dava başladı

Fransa'nın başkenti Paris'te Ocak 2015'te Peygamberimize alçakça hakaret eden Charlie Hebdo dergisine ve Yahudi marketine düzenlenen, 17 kişinin öldüğü eylemlere ilişkin dava başladı. Davanın 10 Kasım'da karara bağlanması bekleniyor.

Charlie Hebdo ve Yahudi marketine eylemlerle ilgili dava başladı

Fransa'nın başkenti Paris'te Ocak 2015'te Charlie Hebdo dergisine ve Yahudi marketine düzenlenen, 17 kişinin öldüğü eylemlere ilişkin dava başladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenen ve Paris Adalet Sarayında başlayan davada 14 kişi yargılanıyor.

Sanıklar arasında Fransa'da yaşayan 35 yaşındaki Ali Rıza Polat ve Belçika'nın başkenti Brüksel'de hayatını sürdüren 50'li yaşlarındaki Metin Karasular isimli iki Türkiyeli de yer alıyor. Polat, Karasular ve diğer sanıklar, eylemcilere silah temin etmek ve lojistik destek sağlamakla suçlanıyor. Polat'ın ayrıca eylemi gerçekleştiren Amedy Coulibaly'ye yakın bir isim olduğu belirtiliyor.

Sanıklar için 10 yıl hapisten müebbet hapse kadar cezalar talep ediliyor. Dava ile ilgili kararın 10 Kasım'da verilmesi bekleniyor.

Paris'te 7 ve 9 Ocak 2015'te Charlie Hebdo dergisine ve bir Yahudi marketine düzenlenen eylemde 17 kişi ölmüştü. Eylemciler Said ve Şerif Kouachi kardeşler ile Amedy Coulibaly, eylemler sırasında polisin operasyonuyla vurulurken, eylemleri El-Kaide üstlenmişti.

Charlie Hebdo dergisi, dün azgınlığına devam ederek yine Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i konu ederek hakaret içeren alçakça karikatürler yayımlamıştı. Dergide, Ocak 2015'te eylemlerinde öncesinde de yine hakaret içerikli karikatürler yayımlanmıştı.

AA