Cemaati İslami: Hamas, İslam ümmetinin başını havaya kaldırdı

Cemaati İslami Genel Sekreteri Bessam Hamud yaptığı açıklamada Hamas'ın, İşgalci İsrail rejiminin korkulu rüyası olduğunu, İslam ümmetinin onurunu, şerefini ve başını havaya kaldırmakta sancaktarlık yaptığını belirtti.

Cemaati İslami: Hamas, İslam ümmetinin başını havaya kaldırdı

Lübnan'da Müslüman Kardeşler teşkilatına (İhvan) yakınlığıyla bilinen Cemaati İslami, 33. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Hamas hareketini tebrik ederek, Hamas’ın İslam ümmetinin başını yeniden havaya kaldırdığını vurguladı.

Cemaati İslami Genel Sekreteri Bessam Hamud yaptığı açıklamada, Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas), İsrail rejiminin korkulu rüyası olduğunu, İslam ümmetinin onurunu, şerefini ve başını havaya kaldırmakta sancaktarlık yaptığını belirtti.

Filistin topraklarına yönelik işgal girişimlerine karşı Hamas’ın yürüttüğü direnişin düşman İsrail’e ve işbirlikçilerine karşı zaferin başlangıcı mahiyetinde olduğunu aktaran Hamud, İsrail’le her türlü normalleşmenin ihanet olduğunun ve hainlerin de er ya da geç hüsrana uğrayacağının altını çizdi.

Açıklamasında Hamud, genel sekreterliğini üstlendiği Cemaati İslami’nin her zaman Lübnan’daki Filistinli mültecilerin yanında duracağını, sosyal ve insani haklarını elde edinceye kadar kendilerini desteklemeye devam edeceğini ifade etti.

14 Aralık, Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) kuruluş yıldönümüdür. 14 Aralık 1987 tarihinde hareket, başta şehit Şeyh Ahmed Yasin olmak üzere bir grup Filistinli liderin öncülüğünde kuruldu.

Diğer taraftan Hamas kuruluşunun 33. yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada Filistin halkının gasp edilmiş bütün haklarının geri alınması konusundaki kararlılığına ve gerek insan, gerek vatan, gerekse mukaddesat ile ilgili ilkelerine bağlı kalmaya devam edeceğini dile getirdi. Başta Yüzyılın Anlaşması planı ve onunla bağlantılı diğer planlar olmak üzere Filistin davasını tasfiye etmeyi amaçlayan tüm planların karşısında güçlü bir duvar olarak duracağını ifade etti.

Palinfo