Cemaat el Dava ve Felah-i İnsaniyat'ın lideri tutuklandı

Pakistan, ülkenin İslami gruplarından biri olan 'Cemaat el Dava ve Felah-i İnsaniyat'ın üst düzey ismi olan Abdurrahman Mekki'yi tutukladı.

Cemaat el Dava ve Felah-i İnsaniyat'ın lideri tutuklandı

Pakistan, bugün ülkedeki önde gelen İslami gruplardan Cemaat el Dava ve Felah-i İnsaniyat grubunun üst düzey bir liderini tutukladı.

Puncab eyaletinde tutuklanan Abdurrahman Mekki, yetkililere karşı kullandığı dil ve kin ile düşmanlığa tahrik etmekle suçlanıyor.

Söz konusu iki grup ABD ve BM tarafından terör örgütü ilan edilmiş durumda.

Pakistan yönetimini eleştiriyordu

Mekki son zamanlarda Pakistan yönetiminin İslami gruplara karşı tutumunu sert bir biçimde eleştiren isimlerin başında geliyordu.

Cemaat el Dava'nın siyasi ve uluslararası ilişkiler bölümlerinden sorumlu olan ve aynı zamanda gruba bağlı Felah-ı İnsaniyat adlı hayır kuruluşunun lideri olan Abdurrahman Mekki'nin, Cemaat el Dava kurucusu Hafız Said'in ardından ikinci isim olduğu biliniyor.

Aynı zamanda Leşker-i Tayyibe isimli silahlı grubun kurucusu olan Said, ABD ve BM tarafından 'küresel terör listesi'ne dahil edilmiş durumda.

Bölge kaynakları Mekki'ye karşı yapılan bu hamlenin oldukça önemli bir adım olduğunu ve Pakistan'ın İslami gruplara karşı yeni tavrını gösterdiğini ifade ediyor.

Pakistan, uzun süredir Cemaat el Dava gibi gruplar nedeniyle uluslararası kamuoyunun baskısı altında bulunuyordu. Uluslararası kamuoyu Pakistan'ı bu gruplara karşı harekete geçmeye çağırıyordu.