Çavuşoğlu: Mısır ile diplomatik ilişkileri en üst seviyeye çıkaracağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bölgemizin bekası için daha yakın çalışmamız gerekiyor. Bağlarımızı koparmamak için elimizden geleni yapacağız. İki ülke arasındaki mekanizmaları yeniden canlandıracağız." dedi.

Çavuşoğlu: Mısır ile diplomatik ilişkileri en üst seviyeye çıkaracağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile Kahire'deki Tahrir Sarayı'nda yaptıkları baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısında konuştu.

Görüşmelerde hangi konu başlıklarının ele alındığına ilişkin bir soru üzerine Çavuşoğlu, ikili ilişkilerde geliştirilmesi gereken birçok konu olduğuna işaret etti.

Çavuşoğlu, birçok alana odaklandıklarını belirterek, "Enerji alanında işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz, somut adımlar atmak istiyoruz. Ticareti arttırmak için ulaştırma konularında bazı kopukluklar oldu. Bunları tekrar canlandırmak istiyoruz. Diplomatik ilişkilerimizi en üst düzeye çıkarmak istiyoruz." dedi.

Mısır cunta rejimi Dışişleri Bakanı Şükri'de Türkiye ile ilişkilerin güçlü bir şekilde yeniden kurulacağını dile getirdi.

Çavuşoğlu, Şukri’nin daveti üzerine bugün Kahire’ye resmi ziyarette bulunmuştu. Çavuşoğlu, 11 yıl aradan sonra Türkiye’den Mısır’ı ziyaret eden ilk dışişleri bakanı oldu.