Camilerde artık her gün ders var

Diyanet İşleri Başkanlığınca, camilerde namaz vakitlerinde itikat, ibadet ve sosyal hayata dair konularda ayet, hadis, dua ve fetvalar okunarak derslerin yapılacağı yeni bir uygulama başlıyor.

Camilerde artık her gün ders var

Camilerde artık her gün namaz vakitlerinde cemaate ayet, hadis, dua ve fetvalarla destekli itikat, ibadet ve sosyal hayata dair konularda dersler verilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftasında başlayacak uygulamada, din görevlileri her gün cemaatin yoğun olduğu namaz vakitlerinde namaz kıldırmanın yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı kitaptan seçecekleri konularda dersler verecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, camilerde cuma günleri ile mübarek gün ve gecelerde fıkıh, siyer, hadis, ilmihal ve Kur'an-ı Kerim derslerinin yapıldığını hatırlattı.

Vaaz ve irşat faaliyetleri kapsamında verilen vaazların sürdüğünü belirten Albayrak, "Bu yıl içerisinde daha çok akaid / inanç alanında kitaplar okundu. Şimdi nasip olursa 365 gün ders dönemi başlayacak. Her görevlimize bir kitap vereceğiz. Kitap yaklaşık 500 sayfa olacak" dedi.

"Vatandaşımıza mini bilgilendirme yapılacak"

Camilerde her gün cemaatin yoğun olduğu bir namaz vaktinde bu kitaptan derslerin yapılacağını belirten Albayrak, uygulamaya ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Her gün için cemaatimizin en yoğun olduğu vakitte birer ayet, hadis, dua ve fetva okunacak. Bu fetvalar güncel hayatımıza yön verip rehberlik edecek konularda olacak. Bu değerlendirmeyle beraber vatandaşımıza adeta mini bir bilgilendirme yapılacak. Din görevlilerimizin takdimiyle yapılacak dersler 10 dakika kadar sürecek. Cemaatimizin itikat, ibadet ve sosyal hayata dair bilgi birikimini artırmak istiyoruz."

AA