Burkina Fasolu dört bakanda virüs tespit edildi

Bloomberg’in haberine göre, bir parlamento üyesine koronavirüs teşhisinin konulmasından günler sonra dört bakana virüs bulaştığı ortaya çıktı.

Burkina Fasolu dört bakanda virüs tespit edildi

Burkina Faso Maden ve Taş Ocakları Bakanı’na, bir parlamento üyesine koronavirüs (Kovid-19) teşhisinin konulmasından günler sonra virüs bulaştığı ortaya çıktı.

Bloomberg’in haberine göre, Maden ve Taş Ocakları Bakanı Oumarou Idani’de görülen virüs belirtilerinin Kanada’nın Toronto kentinde düzenlenen bir konferanstan dönüldüğü sırada ortaya çıktığı kaydedildi. Haberde Idani’nin yanı sıra Bölgesel ve Özel Yönetim Bakanı Simeon Sawadogo, Eğitim Bakanı Stalnislas Ewaro ve Dışişleri Bakanı Alpha Barry'nin de koronavirüse yakalandığı belirtildi.

Afrika ülkelerinde koronavirüsten en çok etkilenen ülke olan Burkina Faso’da üç ölüm vakasının yanı sıra 64 virüs bulaşmış kişi bulunuyor.

Diğer yandan Burkina Faso Cumhurbaşkanı Roch Marc Christian Kabore dün gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasında ülke genelinde 19:00 - 05:00 saatleri arasında sokağa çıkmanın yasaklandığını duyurdu.

Bloomberg