Bu yılki bayram mesajlarında ana tema deprem ve Kudüs olayları oldu

Ramazan Bayramı dolayısıyla bayram mesajı paylaşan STK, Türkiye'de yaşanan ve 50 bini aşkın hayatını kaybettiği deprem felaketi ile son günlerde siyonist işgal çetelerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını konu edindi.

Bu yılki bayram mesajlarında ana tema deprem ve Kudüs olayları oldu

Bir yandan Ramazan ayının dua, istiğfar ve ibadetlerle geçirilmesinin sevinci öteki yandan yaşanan acı hadiselerin İslam toplumu üzerinde bıraktığı etkilerin ele alındığı Ramazan Bayramı tebrik mesajlarında, STK temsilcileri önemli konulara burgu yapıldı.

Ramazan Bayramı münasebetiyle İdeal Eğitim Vakfı Başkanı Muhammed Şakir ve Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Oğraş birer mesaj paylaştı.

İçeriisnde bulunduğumuz Ramazan ayı ile geçtiğimiz yıllarda idrak edilen Ramazan ayını karşılaştıran İdeal Eğitim Vakfı Başkanı Muhammed Şakir, "İslam alemi olarak Ramazan Ayını yaşıyoruz, içerisindeyiz. Rabbim bu mübarek Ramazan Ayında Müslümanların yapmış olduğu ibadet, taat ve duaları kabul etsin. Geçen Ramazan'dan bu Ramazan ayına kadar İslam alemi olarak birçok hadiseyle karşı karşıya kaldık. Özellikle Türkiye'deki Müslümanlar olarak deprem ve sellerle imtihan olduk." dedi.

"Allah Ramazan Bayramı'nı Müslümanlar için hayırlara ve fütuhatlara vesile kılsın"

Filistinli müslümanların Kudüs etrafında çember oluşturduğunu ve oranın muhafazası için ellerinden geleni yaptıklarını sözlerine ekleyen Şakir, "Ramazan ayı mübarek bir aydır ve bu ayın içerisinde bin aydan daha değerli Kadir Gecesi vardır. Ramazan Ayının mübarek olması, içerisinde Kadir Gecesinin olması ve bu gecede Kur'an-ı Kerim'in nazil olmuş olması başlı başına değer ve kıymettir. Dolayısıyla Kadir Gecesinden sonra Ramazan Bayramı'na girmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

Şakir, "Allah Azze ve celle bu Ramazan Ayında ettiğimiz bütün ibadetlerimizi ve dualarımızı kabul etsin. Bu mübarek Ramazan Bayramı'nı tüm İslam alemi için ve özellikle Filistin'de Kudüs etrafında kenetlenen kardeşlerimiz, İslam coğrafyasındaki diğer mazlum Müslümanlar için hayırlara ve fütuhatlara vesile kılsın. Allah-u Teala yar ve yardımcımız olsun." temennisinde bulundu.

Ramazan ve Kurban Bayramlarının Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellemden Müslümanlara hediye olduğunu hatırlatan Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Oğraş, "Allah nasip ederse Ramazan Bayramı'nı inşallah bu yılda en güzel bir şekilde kutlamaya çalışacağız. Bayram, mutluluk ve sevinç demektir. Ama bu mutluluk ve sevinç bir ay boyunca tuttuğumuz oruçtan kurtulduğumuz için değil, tam tersine tuttuğumuz oruçlar, yaptığımız yardımlar, hayır ve hasenatların karşılığı ve mükafatı olarak herhalde bu sevinci ve mutluluğu hak ettiğimize inanıyoruz." dedi.

"Rabbim bu ümmete gerçek bayramları nasip etsin inşallah"

Oğraş, "Aynı zamanda düşmanla mücadelenin, küçük cihat ve nefisle mücadelenin de büyük cihat anlayışına sahip olduğumuz için nefsimizi bir ay boyunca terbiye ve Allah'ın emirlerine uygun bir şekilde dizayn ettiğimiz içinde bu konuda da sevinçli ve mutluyuz. Dolayısıyla bayramı hak ediyoruz." şeklinde konuştu.

Özellikle bayramların ümmet için çok önemli bir gün olduğunun altını çizen Oğraş, "Bayram kardeşliğin, dayanışmanın, ziyaretleşmenin, büyüklere değer verilmesi ve küçüklerin sevmenin, farklı bir dayanışma günü olduğu için ayrı bir sevinç ve mutluluk kaynağı olarak değerlendiriyoruz. Özellikle zulüm altında olan, haksızlık karşısında kurtulmak ve yeryüzünde adaletin hâkim olması için olması gereken günler olarak değerlendirmek lazımdır." ifadelerini kullandı.

Müslümanların bir taraftan mutluluğu yaşarken diğer taraftan da özellikle dünyanın değişik yerlerinde mücadele veren müminlerin görmüş oldukları zulümler, haksızlıklar, esaret altındaki yaşamları ve mücadelelerinin buruk bir sevinç olarak değerlendirilmesine neden olduğunu kaydeden Oğraş, şunları söyledi:

"Özellikle Mescid-i Aksa'nın bugün esaret altında olması bayram sevincimizi ümmet olarak paylaşıyor olsak bile ama buruk bir sevinç olduğunu da kabul edelim. Dolayısıyla ümmet ve Mescid-i Aksa'nın hürriyetine ve özgürlüğüne kavuşması ve yeryüzünde adaletin gerçek manada tesis edilmesini elbette en büyük bayram olarak değerlendiriyoruz. Rabbim bu ümmete böylesi gerçek bayramları nasip etsin inşallah."

İLKHA