Brezilya'da sel ve toprak kayması: 19 ölü

Sao Paulo eyaletinde sağanak yağış sonrasında yaşanan sel ve heyelan yüzünden en az 21 kişi hayatını kaybetti. 9 kişinin yaralandığı, birçok kişinin kayıp olduğu ve yaklaşık 600 ailenin de evsiz kaldığı belirtildi.

Brezilya'da sel ve toprak kayması: 19 ölü

Sao Paulo Valisi Joao Doria, sele maruz kalan bölgelerin havadan incelemesini yaptıktan sonra 2,8 milyon dolarlık acil durum fonu sağlanacağını söyledi.

Sao Paulo eyaletinde en kötü etkilenen bölgelerden bir tanesi Franco da Rosha mahallesi oldu. Sao Paulo'da olumsuz etkilenen bazı diğer bölgeler ise Caieiras, Aruja, Francisco Morato ve Embu das Artes oldu.

Birkaç aydır yaşanan sağanak yağışlar Brezilya'nın bazı diğer bölgelerini de etkiledi, onlarca kişi hayatını kaybetti ve binlerce kişi yaşadıkları yerden ayrılmak zorunda kaldı.

Yetkililer, şiddetli yağışın etkili olmaya devam edeceğini belirterek, bölge sakinlerine dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Ülkede yağış sezonu başladığından bu yana, Bahia ve Minas Gerais eyaletlerinde sağanak yağışlar sebebiyle 40'tan faza kişi hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz ay Minas Gerais eyaletindeki bir madende yaşanan sel, en az 15 kişi hayatını kaybetmesine neden oldu.