Bolivya'da hükümetin diyalog teklifine şartlı kabul

Bolivya'da, 20 Ekim'de yapılan seçimlerde yüzde 8,78 oy alan Hristiyan Demokrat Parti Başkanı Chung, Devlet Başkanı Morales'in diyalog teklifini koşullu olarak kabul etti.

Bolivya'da hükümetin diyalog teklifine şartlı kabul

Bolivya basınında yer alan habere göre, Hristiyan Demokrat Parti (PDC) Başkanı, Güney Kore doğumlu Evanjelik papaz Chi Hyun Chung, Devlet Başkanı Evo Morales'in çağrısıyla kurulacak diyalog masasına, anayasa uzmanlarının, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının katılması şartıyla oturacağını açıkladı.

Chung, hükümetin diyalog çağrısına ilişkin, "Halkı dinlemesi adına açık yürekli olması ve bir diyalog kurabilmemiz için yanımda bir İncil götürüp, Evo Morales'in karşısında okuyacağım. Diyalog kurmakla bir şey kaybedilmez, vatana da ihanet etmiyoruz." ifadesini kullandı.

Kurulacak diyalog masasında, seçimlerin düzenlenmesinden sorumlu Yüksek Seçim Mahkemesi'nin yenilenmesini isteyeceğini belirten Chung, hızlıca çıkarılan bir yasayla yeni devlet başkanlığı seçiminin düzenlenmesi ve 20 Ekim'deki seçimlere Morales'in katılımının meşruluğu hakkında referanduma gidilmesi talebinde bulunacağını söyledi.

AA