BM'den işgal rejiminin Mescid-i Aksa'da uyguladığı şiddete soruşturma çağrısı

Birleşmiş Milletler, siyonist rejimin Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerinin bir an önce soruşturulması gerektiğini bildirdi.

BM'den işgal rejiminin Mescid-i Aksa'da uyguladığı şiddete soruşturma çağrısı

BM'nin Cenevre Ofisindeki basın toplantısında konuşan BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, Mescid-i Aksa ve işgal altındaki Batı Şeria'da siyonistlerin sivillere uyguladığı şiddete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Shamdasani, 15-17 Nisan tarihlerinde siyonist rejimin Mescid-i Aksa çevresinde Filistinlilere uyguladığı şiddet sonucu 27'si çocuk, 180 kişinin yaralandığını aktararak "Hiçbir tehdit içermeyen ve aralarında yaşlı, kadın, çocuk ve bir gazetecinin olduğu çok sayıda Filistinli coplarla dövüldü ve plastik mermilerle yakın mesafeden hedef alındı." dedi.

Bu tarihlerde işgal rejiminin Kudüs'te, 60'ı çocuk, 470 Filistinliyi tutukladığını belirten Shamdasani, Mescid-i Aksa ve çevresinde Filistinlileri uzaklaştırmak için yine şiddet kullandığını ifade etti.

Shamdasani, son bir aydır israil'in işgali altındaki Filistin topraklarında artan şiddet eylemlerinden endişe duyduklarını vurgulayarak "Mescid-i Aksa'daki cemaat ve görevlilerin yaralanmasıyla sonuçlanan şiddet derhal, tarafsız, bağımsız ve şeffaf bir şekilde soruşturulmalı, şiddetin sorumluları da hesaba çekilmelidir." açıklamasında bulundu.

israilin Batı Şeria'da da saldırılarını artırdığına işaret eden Shamdasani, nisanda 19 Filistinli sivili öldürdüğünü belirtti.

Shamdasani, bu saldırılarının "ciddi endişe verici" olduğunu vurgulayarak BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in "gerilimin düşürülmesi ve sivil can kayıplarının soruşturulması" çağrısını yineledi.