BM: Myanmar'da 3 milyondan fazla kişi insani yardıma muhtaç

Birleşmiş Milletler (BM), Myanmar'daki darbenin ardından, istikrarsızlık, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve kötüye giden ekonomi nedeniyle ülkede insani yardıma muhtaç kişilerin sayısının 3 milyonu aştığını bildirdi.

BM: Myanmar'da 3 milyondan fazla kişi insani yardıma muhtaç

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, yaptığı açıklamada, Myanmar'da yaşanan şiddet olaylarına son verilmezse ve krize barışçıl bir çözüm bulunmazsa yardıma muhtaçların sayısının daha da artacağını aktardı.

1 Şubat'taki darbeden bu yana 223 bin kişinin şiddet olayları yüzünden ülke içinde yerinden edildiğine dikkati çeken Girffiths, 144 bin Rohingyalının da (Arakan Müslümanları) kamplarda yaşamaya devam ettiğini belirtti.

Son dönemlerde 160'tan fazla ev, kilise ve insani yardım örgütlerine ait ofislerin yakıldığını ifade eden Griffiths, sivillere, sivil altyapılara ve insani yardım örgütlerine yönelik saldırılara son verilmesi çağrısı yaptı.

Myanmar'daki darbenin ardından istikrarsızlık, Kovid-19 salgını ve kötüye giden ekonomi nedeniyle ülkede insani yardıma muhtaç kişilerin sayısının 3 milyonu geçtiğini aktaran Griffiths, uluslararası topluma, "Myanmar için gereken 385 milyon dolar insani yardım fonuna destek verme, Myanmar ordusuna ise insani yardım faaliyetlerine engel olunmaması" çağrısında bulundu.