BM Güvenlik Konseyi 'Duhok'ta sivillere yönelik saldırı'yı görüşmek üzere toplanıyor

Irak Dışişleri Bakanlığı'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne acil toplantı çağrısının ardından, BMGK'nın önümüzdeki Salı günü 'Duhok'ta sivillere yönelik saldırı'yı görüşmek üzere toplanacağı açıklandı.

BM Güvenlik Konseyi 'Duhok'ta sivillere yönelik saldırı'yı görüşmek üzere toplanıyor

Irak Dışişleri Bakanlığı'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne acil toplantı çağrısında bulunmasının ardından, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK), önümüzdeki Salı günü 'Duhok'ta sivillere yönelik saldırı'yı görüşmek üzere toplanacağı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmed El Sahhaf  "Dışişleri Bakanlığı, Duhok vilayetindeki saldırı hakkında acil bir toplantı yapılması için BM Güvenlik Konseyi'ne şikayette bulundu" şeklinde açıklama yapmıştı.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Dohuk Vilayeti'nde sivillerin toplandığı piknik alanına yönelik düzenlenen saldırıda biri çocuk 9 sivil hayatını kaybetmiş, 29 kişi de yaralanmıştı.

Kürdistan'da siviller hedef alındı: 9 ölü, 29 yaralı

Türkiye tarafı bunun bir terör eylemi olduğunu belirtirken, Kürdistanlı yetkililer saldırının Türkiye tarafından yapıldığını ve  şiddetli bir şekilde kınadıklarını belirterek “Bölgemiz, Türkiye ve PKK’nin çatışması ile sıklıkla şiddetin içine çekiliyor. Bu, bir an önce sona ermelidir” açıklamasında bulunmuştu.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Bakanlar Kurulu'nun açıklamasında da “Zaho bağımsız idaresine bağlı Derkar nahiyesinin Perex tatil köyüne Türkiye tarafından yapılan ve çok sayıda vatandaşın şehit olmasına ve yaralanmasına yol açan top saldırısını şiddetle kınıyoruz” ifadeleri kullanılmıştı.