BM: Gazze’de 8 ayda su ve altyapının yüzde 67'si yıkıldı

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze’de 8 ay boyunca su ve temizlik tesisleri ile altyapının yaklaşık yüzde 67'sinin yıkıldığı veya zarar gördüğünü açıkladı.

BM: Gazze’de 8 ayda su ve altyapının yüzde 67'si yıkıldı

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), işgalci İsrail’in zorla aç ve susuz bırakarak yardımların girişini de engellediği Gazze’de 8 ay boyunca su ve temizlik tesisleri ile altyapının yaklaşık yüzde 67'sinin yıkıldığı veya zarar gördüğünü açıkladı.

UNRWA’nın X sosyal medya hesabından işgalci İsrail’in büyük bir insanlık felaketine yol açtığı Gazze’deki zorlu duruma ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, işgalci İsrail’in yaklaşık 9 aydır süren saldırıları altında Gazze Şeridi'ndeki su ve temizlik tesisleri ile altyapının yaklaşık yüzde 67'sinin yıkıldığı veya hasar gördüğü belirtildi.

Bulaşıcı hastalıkların yayılmaya devam ettiği ve sıcaklıkların yükseldiği vurgulanan açıklamada, hijyen eksikliği ve susuzluğun Gazze'deki insanların sağlığını tehdit ettiğine dikkat çekildi.