Binlerce depremzedeye iftar yemeği dağıtımı için Hatay'da hazırlıklar tamamlandı

"Asrın Felaketi" olarak isimlendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin bir yandan yaralı sarılmaya çalışılırken diğer yandan Ramazan ayı için ise STK'lar binlerce depremzedeye dağıtılmak üzere ilk iftar yemeği için hazırlıklarını tamamladı.

Binlerce depremzedeye iftar yemeği dağıtımı için Hatay'da hazırlıklar tamamlandı

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarının sarılması için çalışmalar sürüyor.

STK'lar bir yandan halkın ihtiyacını karşılamak için başlattığı sosyal market uygulamasını sürdürürken diğer yandan Ramazan ayı için verilecek iftar ve sahur için hazırlıklarını tamamladı.

Hatay'da çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı Vakfı, Avrupa Yetim Eli Derneği, Yetimler Vakfı, IHO EBRAR her gün binlerce kişiye iftar yemeği ve sahur ikramında bulunacak.

Dört STK tarafından Hatay'ın Merkez Defne ilçesinde oluşturulan koordinasyon merkezinde hummalı çalışmalar sürüyor. Çalışmaların sürdürülebilmesi için hayırseverlerin katkılarına ihtiyaç olduğunu belirten koordinasyon merkezi yetkilisi Hakan Ayçoban, "Depremin ilk günlerinden bu yana Hatay İskenderun ilçesi ve merkezi olmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Malumunuz Ramazan ayına girdik. Ramazan ayı rahmet ayı, mağfiret ayıdır. Rabbim bu şuurda olmayı, mübarek aydan faydalanmayı, istifade etmeyi bizlere nasip etsin inşallah. Ramazan ayı hazırlıklarımızı tamamladık, ilk iftar yemeğimizi vereceğiz. Hatay'da 4 bin 500 kişilik iftar yemeği vereceğiz, tabi sahuru da kattığımızda 7 bin 500 kişilik yemek vereceğiz günlük. Bu başlı başına büyük bir çalışma, bu çalışmayı sürdürebilmemiz için elbette hayır severlerimizin desteğine ihtiyacımız var. Bu faaliyetimizin yanında sosyal marketimiz var, depremzedeler gelip ihtiyaçlarını gideriyor. Bundan dolayı hayırseverler katkılarını eksik etmemeleri gerekiyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)