Berat Kandili dualarla ihya edildi

Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Şaban ayının 15’inci gecesi Berat Kandil’inde Türkiye’nin dört bir yanında camiler doldu taştı. Bu mübarek geceyi genç yaşlı herkes camilere akın ederek dualarla ihya etti.

Berat Kandili dualarla ihya edildi

İslam âlemi, Şaban ayının 15'inci gecesi olan Berat Kandil’ine ulaşmanın sevinç ve heyecanını yaşıyor.

Üç ayların başlamasıyla Regaib ve Miraç Kandili'ni ibadetle geçiren Müslümanlar, bu gecede Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandili'ni ihya etti.

İslam âleminde ve Türkiye'nin dört bir yanında ellerin dua için açıldığı mübarek gecede, camileri dolduran Müslümanlar, büyük bir coşku içinde Berat Kandili’ni ihya etti.

DİYARBAKIR

Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Diyarbakır’da da Berat Kandili camilerde ihya edildi.

Diyarbakır'da Berat Kandili münasebetiyle merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Yeşil Kubbe Camii'nde yatsı namazından sonra program düzenlendi.

Camileri dolduran Müslümanlar, okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi, İslam âlemi için dua etti. Camilerde Kürtçe ve Türkçe Mevlid-i Şerif okundu, kasideler, Türkçe, Kürtçe ilahiler seslendirildi, dualar edildi.

ANKARA

Berat Gecesi’ni camilerde düzenlenen programlara katılarak ihya eden Başkentliler, geceyi namaz, dua, salavat ve zikirler ile geçirdi.

Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Şaban ayının 15'inci gecesi Berat Kandili, Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Ankara’da da camilerde düzenlenen programla ihya edildi.

Ankara’nın Sincan İlçesi Kütükçüoğlu Karasu Camisi’nde yatsı namazına müteakip düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu, ilahiler seslendirildi. Programda İslam ümmetine dualar edildi.

Düzenlenen programa katılan genç, yaşlı, kadın ve çocuklar, Mevlid-i Şerif sırasında bol bol salavatlar getirip gecenin manevi atmosferinden istifade ettiler.

Programda yapılan konuşmada, Müslümanların bu gecenin feyzinden bolca istifade etmesi gerektiği belirtildi.

BURSA

Bursa’da da akşam saatlerinden itibaren evlerine yakın camilere giderek geceyi ibadetle geçiren Müslümanlar, yatsı ezanının okunmasıyla Ulu Cami ve Orhangazi Camii başta olmak üzere kentte bulunan diğer camilere akın etti.

Camileri dolduran Müslümanlar, okunan Kur'an-ı Kerim'i dinleyip İslam âlemi için bol bol dua etti. Camilerde Kur'an-ı Kerim Mevlid-i Şerif ve ilahilerin okunduğu kandil gecesinde dualar edildi.

Merkez Gürsu ilçesindeki Ensar Camii'nde "Miraç Kandili Özel” programı düzenlendi.  Akşam namazının ardından kandil münasebetiyle vatandaşlara yemek ikramı yapıldı. Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler eşliğinde devam etti. 

BATMAN

Berat Gecesi'nin camilerde düzenlenen programlara katılarak ihya eden Batmanlılar, geceyi namaz ve dua ile ihya etti. Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Şaban ayının 15'inci gecesi Berat Kandili, Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Batman'da da camilerde düzenlenen programla idrak edildi.

Merkez Karşıyaka Mahallesi Yeni (Hacı Musa) Camii'nde yatsı namazına müteakip düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu, ilahiler seslendirildi.

Berat Gecesi programında açıklamalarda bulunan Batman İl Müftü Yardımcısı Dr. Mehmet Tahir Pekim, Berat Gecesi'nin, üç ayların manevi ikliminin tam ortası olduğunu söyledi.

KAYSERİ

Kayseri Mithatpaşa Merkez Yeşil Camii’nde cemaatin ilgiyle katıldığı vaazda, bu gece tevbelerin geri çevrilmeyeceği ve ana baba hakkının öneminden bahsedilirken müminlerin arasından hakkı tavsiye edip, kötülükten nehye den bir topluluğun olması gerektiği ifade edildi.Nasuh bir tevbe ile rabbimizden affı mağfiret dilenmesi gerektiğinin altı çizildi.

Vaazın ardından kılınan yatsı namazından sonra camii çıkışında kandil simiti, lokum ve şekerler dağıtılarak dua temennisinde bulunuldu.

ADIYAMAN

Berat Gecesi tüm İslam âleminde olduğu gibi Adıyaman’da da coşkuyla ihya edildi. Adıyaman Ulu Camii'nde dualar eşliğinde ihya edilen gecede mazlum ve mustaz'aflar ile dünya Müslümanları ve insanlık için dua edildi.

İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Müslümanların bu geceyi uykuyla geçirmelerinin doğru olmayacağını, namaz, dua ve zikirle ihya edilmesi gerektiğini vurguladı.

CİZRE

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Berat Gecesi münasebetiyle halk camilere akın etti. Mevlid-i Şerif okundu, ilahiler seslendirildi, eller semaya açılarak dualar edildi.

Yatsı namazı öncesi camiye akın eden Cizrelilere, imam ve cami görevlileri cami girişinde vatandaşlara ikram dağıttılar.

Program yatsı namazı sonrası İmam Orhan Kalkan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, ardından Cizre Müftülüğü ilahi ekibi Mevlid-i Şerif okudu. Günün anlam ve önemine dair Vaiz Tahir Çalışkan Kürtçe vaaz verdi. Yapılan konuşma sonrası Kürtçe ve Türkçe ilahiler okundu. İslam âlemi için dua eden vatandaşlar, bu geceye kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Camilerde düzenlenen programlara çocuk ve gençlerin yoğun katılımı dikkat çekti.

Arapça, Türkçe ve Kürtçe okunan dualarda ellerini semaya kaldıran Müslümanlar, İslam âlemi başta olmak üzere mazlumlar için dua etti.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa’da her kandil gecesi olduğu gibi bu gece de Balıklıgöl Yerleşkesi'nde bulunan Mevlid-i Halil Camii tarihi günlerinden birini yaşadı.

Şanlıurfa'da, Berat Kandili'ni ibadetle geçirmek isteyen Şanlıurfalılar, akşam namazının ardından ailece camilere akın etti.

Balıklıgöl Yerleşkesi'nde bulunan Hazreti İbrahim'in Nemrud tarafından ateşe atıldığı Balıklıgöl'ü ziyaret eden Şanlıurfalılar, Hazreti İbrahim'in doğduğu makamı ve Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin vefat ettiği zaman defnedildiği temsili kabrini ziyaret etti.

Yatsı Namazı öncesinde Vaiz Müslüm Kılıç tarafından Berat Kandili'nin önemi ile ilgili vaaz verildi.

Namazın ardından Mevlidgahlar tarafından okunan Mevlid-i Şerif, söylenen ilahiler ve dualarla gece ihya edildi. (İLKHA)