Basra'da suikast girişimleri: 5 ölü

Irak'ın Basra vilayetindeki hükümet karşıtı gösteriler sırasında yaralanan bir kişi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybederken, aynı aileden dört kişide evlerinde öldürüldü.

Basra'da suikast girişimleri: 5 ölü

Irak'ta, hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre Muhammed Gasan, 24 Kasım'da Basra'nın Um Kasr ilçesindeki gösterilerde başına isabet eden mermiyle yaralandı. Gasan, tedavi gördüğü hastanede bugün yaşamını yitirdi.

Basra kenti, dün gece bir ailenin yok olduğu faili meçhul cinayetle sarsıldı.

Emniyet kaynaklar, kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişilerin aynı aileden (baba, anne ve iki çocuk) 4 kişinin öldürdüğünü, saldırıdan bir yaşındaki bebeğin sağ olarak kurtulduğunu’ bildirdi.

Basralı blog yazarları, ölen kadının kız kardeşinin ifadelerine yer verdiği paylaşımda, “Silahlı kişiler eniştem Ali Abdussade Halef’i (1978), eşi Benin Usam el-Esedi’yi (1982) büyük kızları Aye Ali’yi (2011) ve oğulları Abbas Ali’yi (2008) öldürdü” dedi.

Basra’da son iki günde 4 suikast girişimi gerçekleşti. Bu saldırılarda Zubeyr ilçesindeki bir imam, Tahsiniye şehir merkezinde bir kişi ve Basra kent merkezinde iki kişi hedef alındı.

Öte yandan Irak'ın başkenti Bağdat'ta kimliği henüz belirlenemeyen kişilerin bıçakla saldırdığı bir gösterici öldü.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bağdat'ın batısındaki Amiriye bölgesinde dükkan sahibi bir gösterici bıçaklı saldırıya uğradı. İsmi açıklanmayan kişinin gösterilere aktif olarak katıldığı ve göstericilere maddi destek sağladığı ifade edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

AA, Ajanslar