Bahçeli: Ateşkes açıklaması doğru, dengeli ve isabetli değil
MHP lideri Bahçeli, PKK'nın ateşkes ilanına ilişkin basın açıklaması yaptı. Bahçeli ateşkes açıklamasının "doğru, dengeli ve isabetli olmadığını" savundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısı ve örgütün yaptığı ateşkes açıklamasına ilişkin bir yazılı açıklama yayımladı. Bahçeli, MHP'nin sosyal medya hesabından yayınlanan yazılı basın açıklamasında, "terörsüz Türkiye" hedefini vurgulayarak "On yıllardır milletimizin başına musallat olan kanlı musibetin nihayet sonu görünmüştür. Sosyal, siyasal, ekonomik, güvenlik, toplumsal maliyeti ile birlikte insani ve vicdani kayıp ve mağduriyetleri yüksek seviyelere tırmanan silahlı şiddet ve ihanet dönemi kapanmak üzeredir" ifadelerini kullandı.
"Terörle demokrasi, silahla siyaset, kaosla huzur, bölünmeyle birlik ve beraberlik arasında güvenli bir liman, ara bir istasyon yoktur" diyen Bahçeli süreçte "herhangi bir yol kazasının yaşanmaması, yanlış anlamaların tezahür etmemesi, hassasiyet yönü ziyadesiyle fazla olan iyimser gelişmelerin sekteye uğramaması/uğratılmaması konusunda son derece dikkat, sorumluluk, özen ve uyanıklık gerektiğini" belirtti.
"DEM Parti'nin sağduyulu, soğukkanlı, sıcak mesajlarının yanı sıra tutarlı ve istikrarlı adımlarını muhafaza gayreti sonucunda Türkiye partisi olmasının önü de açılacaktır" diyen Bahçeli, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 27 Şubat'ta yaptığı çağrının "PKK terör örgütüyle birlikte bütün uzantı ve grupları açıkça bağladığını" savundu.
Bahçeli, "YPG’nin ve buna benzer terörist oluşumların anılan çağrıdan muaf ve istisna olduklarını iddia etmeleri, çatlak ses çıkaranların bu mesnetsiz görüşü bir plan dahilinde paylaşmaları örgütsel ve kurucu önderliğin doğasıyla tamamıyla çelişkilidir" diye yazdı.
"Terör örgütünü kuran feshini istemiştir" diyen MHP lideri "Bunun dışında zamana oynamak, ortamı bulandırmak, süregelen pozitif gündemi tahrip ve tahrik edici nitelikte top çevirmek, siyasi ve hukuki düzenleme taleplerini yoğunlaştırmak aymazlıktır" diye yazdı.
"Ateşkes açıklaması doğru, dengeli ve isabetli değildir"
PKK’nın ve iltisaklı gruplarınn "derhal ve ön şartsız silah bırakması ve silahlarını Türkiye Cumhuriyeti'ne teslim etmesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, "Ateşkes açıklamasının doğru, dengeli ve isabetli bir açıklama olmadığını" ifade etti.
Bahçeli "Çünkü ateşkes rejiminden bahsetmek için eşit ve egemen güçlerin karşılıklı münasebet ve mücadelesine sahne olan ahlaki, mantiki, meşru ve hukuki bir ortamın varlığı asla yoktur. Bunun tam tersine olacak şekilde, yapılacak her teklif, söylenecek her söz tek taraflı bir oyalanmadır ve beyhudedir" ifadelerini kullandı.
PKK'nın 27 Şubat çağrısına müzahir hareket edip hiçbir şart ileri sürmeksizin silahla yollarını ayırmalı ve örgütsel varlığını sona erdirmesi gerektiğini yazan Bahçeli bunun dışında hiçbir tasarruf, tahayyül ve tehir çabasının "masum ve makul kabul edilmeyeceğinin" altını çizdi.
İmralı'dan gelen çağrıya PKK’yla birlikte diğer uzantı ve iltisak halindeki örgütlerin riayet ve bağlılığı mecburi olduğunu belirten MHP lideri "Terörsüz Türkiye amacı derhal gerçekleşmeli, terör hayatımızdan sökülüp atılmalıdır. Aksi halde elinde kanunsuz silah taşıyan kim olursa olsun bedelini en ağır şekilde ödeyecektir" ifadelerini kullandı.
Kaynak: Deutsche Welle