Avrupalı ​​güvenlik kaynakları: Lübnan Hizbullahı'nın Glilot üssüne saldırısı son derece başarılı

Lübnan Hizbullahı'nın, komutanlarından Fuat Şukur'ü katledilmesine misilleme olarak, siyonist terör rejiminine düzenlediği “Erbain Operasyonu'na ilişkin Avrupalı ​​güvenlik kaynakları tarafından yapılan yorumlarda, Hizbullah'ın önemli bir başarı elde ettiği belirtildi.

Avrupalı ​​güvenlik kaynakları: Lübnan Hizbullahı'nın Glilot üssüne saldırısı son derece başarılı

Avrupalı ​​güvenlik kaynakları Al Mayadeen'e Lübnan'daki Hizbullah'ın işgalci terör rejimine ait siyonist rejimin 8200 Birimi ile bağlantılı Ein Shemer tesisi ve Glilot üssüne yönelik son saldırılarında önemli bir başarı elde ettiğini bildirdi .

Kaynaklara göre, Erbain Operasyonu olarak adlandırılan saldırıda işgalci israil istihbarat biriminde ciddi kayıplar meydana geldi.

Siyonist terör rejiminin kayıplara ilişkin bilgileri gizlediği ancak ölü sayısınin 22'ye ulaştığı, 74 kişininde de yaralandığı bildirildi.

Operasyonun, Hizbullah'ın şehid edilen Komutan Fuat Şukur'e düzenlenen suikasta tepki olarak başlatıldığı doğrulandı.

İşgalci rejime 25 Ağustos'ta düzenlenen Erbain Operasyonu'nu sonrası konuşan Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, İşgalciye verilecek karşılıkla ilgili bazı kriterler belirledik. Bunlardan birisi hedefin sivil değil askeri olması ve Şükür suikastıyla bağlantısı olmasıydı. Hedefin, Tel Aviv'e yakın olmasına karar verdik. Şükür suikastıyla bağlantılı oldukları için askeri istihbarat merkezlerini ve İşgal Hava Kuvvetlerini hedef almaya özen gösterdik. Bugünkü saldırıda öncelikli hedefimiz Glilot askeri üssüydü. Bu üste, dinleme ve casuslukla ilgilenen 8200 birimi bulunuyor. 300 katyuşa füzesi fırlattık. Demir Kubbeyi meşgul etmek için.İlk defa Beka bölgesinden de İHA fırlattık ve tüm İHA'lar belirlenen hedeflere ulaştı. Önemli sayıda insansız hava aracının bu iki hedefe ulaştığını, düşmanın bunu gizlediğini, ancak günlerin ve gecelerin orada ne olduğu gerçeğini ortaya çıkaracak” ifadelerini kullanmıştı.