Avrupa Yetim Eli'nden imkansızlıklar içinde eğitim gören öğrencilere destek

Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim Eli, eğitim çalışmaları kapsamında başlatmış olduğu "Kırtasiye Projesi" ile Afrika'daki öğrencilere kırtasiye yardımında bulunuyor.

Avrupa Yetim Eli'nden imkansızlıklar içinde eğitim gören öğrencilere destek
Avrupa Yetim Eli'nden imkansızlıklar içinde eğitim gören öğrencilere destek
Avrupa Yetim Eli'nden imkansızlıklar içinde eğitim gören öğrencilere destek
Avrupa Yetim Eli'nden imkansızlıklar içinde eğitim gören öğrencilere destek
Avrupa Yetim Eli'nden imkansızlıklar içinde eğitim gören öğrencilere destek

Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde yetim, öksüz ve muhtaçlara yardım eden Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim Eli, yaptığı gıda ve giyim yardımları, cami inşaatı, su kuyusu projeleri ve sünnet organizasyonları gibi yardım çalışmaları ile yüzleri güldürmeye devam ediyor.

Afrika ülkelerinden Kenya'da yardım çalışmalarını sürdüren Avrupa Yetim Eli, oldukça kötü koşullara sahip Garissa şehrindeki yardım ve eğitim çalışmaları kapsamında zor şartlar altında ve imkansızlıklar içinde eğitim almaya çalışan yoksul öğrencilere kırtasiye yardımında bulunarak öğrencilerin yüzlerini güldürdü.

Türkiye'den binlerce kilometre uzaklıkta bulunan, Afrika kıtasının doğu kesiminde yer alan Kenya'da yardım çalışmalarını sürdüren Avrupa Yetim Eli, Avrupa ve Türkiyeli hayırseverlerin verdiği bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Eğitim imkanlarının ve koşullarının yetersiz olduğu ülkede tüm zor şartlara ve imkansızlıklara rağmen öğrencilerin eğitime verdikleri önem imrendirirken, Avrupa Yetim Eli'nin dağıttığı kırtasiye yardımı ile ilk defa çanta, defter, kalem ve silgi ile tanışan öğrencilerin mutluluğu ise görülmeye değerdi.

Kenya'nın en ücra köylerinde yardım çalışmalarının yanı sıra eğitim alanında da çok önemli çalışmalar yürüten Avrupa Yetim Eli, Garissa şehrinde yer alan bir okulda hem dini hem de fenni ilimler eğitimi alan öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu.

Yoksul öğrencilere yaptıkları kırtasiye yardımı ile ilgili İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Avrupa Yetim Eli Gönüllü Temsilcisi Serdar Şişman, hayırseverlerin destekleriyle yürütülen proje kapsamında eğitim desteklerine devam ettiklerini söyledi.

Yardım çalışmalarının yanı sıra eğitim alanında da çalışmalar yürüttüklerini, bu kapsamda Kenya'daki yoksul öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıtımı gerçekleştirerek öğrenimlerine de katkı sağladıklarını söyleyen Şişman, "Uluslararası Avrupa Yetim olarak Kenya'nın Garissa kentindeki bir köye geldik. Bu köyde okulları ziyaret ettik. Ziyaretimizde acı manzaralar ile karşılaştık. Okullarda sınıfların camlarının olmadığını, tahta ve sıraların ise çok eski olduğunu gördük. Biz yardım kuruluşu olarak kırtasiye yardımında bulunduk. Çocukların eğitimi ile ilgili sıkıntılarını gidermek için kırtasiye yardımı yaptık." dedi.

Eğitimin önemine dikkat çeken Şişman, "Malumunuz eğitim çok önemlidir. Ama burada daha önemli olduğunu gördük. Çünkü buradaki öğrenciler, gıdadan, sudan, yiyecek ve içecekten mahrum oldukları gibi eğitimden de mahrumlar. Bu okuldaki çocukların özellikle eğitim konusunda bayağı ihtiyaçları var. Bizler Avrupa Yetim Eli olarak öğrencilere gerekli yardımlar da bulunduk ama yardımlarımız yeterli değildir. Bir kez daha buradan hayırseverlere sesleniyoruz; Afrika'daki bu insanlara lojistik destekte bulunurlarsa inşallah daha iyi olacaktır." diye konuştu.

Afrikalı öğrencilerin eğitim gördükleri okulların durumunun da pek elverişli olmadığına dikkat çeken Şişman, şunları söyledi:

"Dikkatimizi çeken bir diğer konu ise çocukların bu okulda yağmur yağdığı zaman camlarının açık olması ve kapıların olmamasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını gördük. Okul yetkilileri bu konuda öğrencilerin mağdur olduğunu söylediler. Yağmur yağdığında tavandan su aktığını söylediler ve buradaki okullarda eğitim görmenin bayağı zor olduğunu söylediler. Uluslararası Avrupa Yetim Eli olarak biz de burada, en azından bu kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilirsek ve Avrupa'daki yardımseverlerin bize yaptıkları yardımlara köprü olabilirsek, bu bizim için mutluluk kaynağıdır. Bu konuda bize destek olan hayırseverlere Avrupa Yetim Eli olarak kendilerine teşekkür ediyoruz."

İLKHA