Atwan: Sinwar, dış baskılara karşı Hamas'ın onuru ve gücünü göstermede kararlı

Atwan, makalesinde Arap ülkelerinin Gazze ateşkes müzakerelerine yaklaşımını analiz ediyor ve Mısır ve Katar gibi Arap arabulucuların rolünü sert bir şekilde eleştirerek, bu ülkelerin Netanya'nun El-derj bölgesindeki katliamından sonra müzakerelere koşulsuz girdiklerine dikkat çekiyor.

Atwan: Sinwar, dış baskılara karşı Hamas'ın onuru ve gücünü göstermede kararlı

Arap dünyasının önde gelen yazarlarından ve analistlerinden "Abdul Bari Atwan", Ray dergisindeki makalesinde, İslami direniş hareketi "Hamas"ın lideri "Yahya Al-Sanwar"ın Doha müzakerelerini boykot etme konusundaki cesur kararını analiz etti. Bu makalede El-Sinwar'ın dış baskılara karşı Hamas'ın onuru ve gücünü gösterme kararı değerlendiriiliyor.

Atwan yazısında ayrıca Hamas hareketinin bu kararının, Gazze Şeridi'ne karşı savaşın son 10 ayındaki Amerikan tehditlerinin başarısızlığını ve Arap arabulucuların yoğun baskısını temsil ettiğini değerlendirdi.

Bu analist şöyle devam etti: Askeri ve siyasi savaşı Gazze tünellerinden birinin altından yöneten Hamas hareketinin siyasi büro başkanı Yahya el-Sinwar, Amerika'dan ve işgalci rejimden korkmadığını kanıtladı ve Gözü korkutulmuş ve teslim olmuş Arap liderlerini umursamıyor ve Siyonistlerle güç dili ve askeri mücadele ile karşılaşıyor.

Atwan müzakerelerde Arap arabulucuların varlığına ve "Arap istihbarat örgütlerinin başkanlarının ABD'nin taleplerine boyun eğmesine" değinerek, bunun Washington'un Siyonist rejimi ve onun cinayetlerini desteklemeye ve gururunu satmaya devam etmesi için bir teşvik olduğunu belirtti.

Bu analist, Arap liderlerden "başarılardan, bilgelikten ve rasyonellikten bahsetmelerini ve Netanyahu ve generallerine hizmet etmeyi ve Siyonist rejimin gıda ihtiyaçlarını işgal altındaki Filistin ile olan kara sınırları üzerinden karşılamayı reddetmelerini" istedi.

Atwan Amerikan tehditlerinin savaş gemileri ve nükleer denizaltılar getirerek Yemenlilerin kalbinde korku yaratmadığını kaydetti.