Araştırmacı-Yazar Kaplan: Türkiye’nin parçalanmasını isteyenler HÜDA PAR’a saldırıyor

Katıldığı bir TV programında konuşan Araştırmacı-Yazar Yusuf Kaplan, HÜDA PAR’ın özgün ağırlığının çok fazla olduğundan dolayı saldırıya maruz kaldığını belirtti.

Araştırmacı-Yazar Kaplan: Türkiye’nin parçalanmasını isteyenler HÜDA PAR’a saldırıyor

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’a destek açıklamasının ardından medyada yoğun saldırıya maruz kalan HÜDA PAR’a ilişkin konuşan Kaplan, HDP/PKK ile aynı kefeye koymanın vicdansızlık olduğunu söyledi.

Kaplan, “Türkiye’nin güneyi acayip şekilde parçalanma tehlikesiyle karşı karşıya. HÜDA PAR bunun farkında. HÜDA PAR, Müslümanca duyarlı hareket ediyor. HÜDA PAR ile HDP/PKK’yı aynı kefeye koymak gerçekten vicdansızlık. Yani böyle bir şey olmaz.” dedi.

“Bu insanlar ülkenin parçalanmasına, kardeşliğimizin zedelenmesine dur dediler.” diyen Kaplan, “Bu çok önemli ve değerli bir şey. HÜDA PAR’ın özgün ağırlığı çok fazla. Onun için saldırıyorlar, bunu bilin. Kim ki HÜDA PAR’a saldırıyor, Türkiye’nin parçalanmasını istediği için saldırıyor. Bu kadar net söylüyorum. HÜDA PAR terörle ilişkisinin olmadığını, Hizbullah ile ilişkisinin olmadığını açıkça ilan etti.” ifadesini kullandı.