Almanya: Telegram’ı kapatabiliriz

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser şifreli mesajlaşma uygulaması Telegram’ı kapatabileceklerini açıkladı. Alman bakan ayrıca Avrupa Birliği içinde de Telegram’la ilgili nasıl bir düzenleme yapılabileceğini değerlendirdiklerini de sözlerine ekledi.

Almanya: Telegram’ı kapatabiliriz

Alman basınına konuşan Faeser,  Telegram’ın  Alman yasalarını çiğnemeye devam etmesi halinde kapatılmak zorunda kalabileceklerini belirtti. Kapatmanın son çare olduğuna vurgulayan Alman İçişleri Bakanı, “Yine de bu ihtimali göz ardı edemeyiz” dedi.

Alman bakan ayrıca Avrupa Birliği içinde de Telegram’la ilgili nasıl bir düzenleme yapılabileceğini değerlendirdiklerini de sözlerine ekledi.

ALMANYA’DAN TEMSİLCİ TALEBİ

Almanya yaz aylarında Telegram’ın Almanya yasalarını çiğnediği gerekçesiyle yasal işlem başlatmıştı. Devam eden soruşturma neticesinde, Telegram aleyhinde karar çıkması halinde 5,5 milyon euro ceza kesilebileceği belirtiliyor.

Almanya Telegram’ın bir temsilci atamasını ve yasadışı paylaşımları kaldırmasını istiyor.

Uygulama, Almanya'da Covid-19 karantina ve kısıtlama önlemlerine karşı olanların buluşma zemini olarak da gösteriliyor. Covid-19’a karşı yetişkinlere zorunlu aşı uygulaması getirmeye hazırlanan ülkede aşı karşıtlarının da bu platformdan beslendiği iddiaları var.

TELEGRAM NEDİR? 
Kullanıcılar arasındaki şifreli konuşma hizmeti ile gizli kalmasını sağlayan uygulama kolay kullanımı ve gruplarla iletişimi kolaylaştırması sebebiyle tercih ediliyor.

2013 yılında Rus milyarder kardeşler Nikolai ve Pavel Durov tarafından Moskova’da geliştirilen uygulama, hali hazırda yarım milyardan fazla kayıtlı kullanıcıya sahip.

Telegram diğer uygulamaların aksine asla hükümetlerle mesaj paylaşımı yapmadığını savunuyor.