'Almanya Siyonist Rejimin baskısı sonucu Hizbullah kararını almıştır'

İran Almanya'da Lübnan Hizbullahının aktivitelerinin yasaklanmasını kınadı.

'Almanya Siyonist Rejimin baskısı sonucu Hizbullah kararını almıştır'

Açıklama yapan İran Dışişleri Sözcüsü Abbas Musavi "Görünüre göre Avrupa'daki bazı ülkeler Siyonist rejim ile kafası karışık ABD rejiminin propagandaları neticesinde Batı Asya bölgesindeki bazı realiteleri göz ardı ederek tutumlarını değiştiriyorlar" diyerek Berlin'in Hizbullah'a yönelik suçlamalarını eleştirdi.

Hizbullah'ın Lübnan hükümeti ve parlamentosunun resmi ve meşru bir parçası olduğunu belirten Musavi, grubun siyasi istikrara katkı sağladığını kaydetti.

Camiye baskın gerçekleşmişti

Alman güvenlik güçleri 30 Nisan Perşembe günü Hizbullah ile ilişkili olduğu belirtilen bir camiye baskın yapmıştı.

Tahran bu adımların ABD ve İsrail çıkarlarına hizmet ettiğini açıkladı. ABD ve İşgalci İsrail uzun bir süredir Angela Merkel hükümetine bu yönde adım atılması için çağrıda bulunuyordu.

Artık yasak

Almanya'da artık Hizbullah işaretleri ve sembolleri kullanılamayacak, Hizbullah için toplantı, gösteri veya yayın yapılamayacak. Ayrıca Hizbullah'a ait olduğu belirlenen tüm mallar ve paraya el konulabilecek.

İşgalci İsrail tüm AB'nin aynı adımı atmasın istiyor

İşgalci İsrail benzer adımları tüm Avrupa Birliği'nden (AB) beklediklerini duyurdu. AB hali hazırda Hizbullah'ın askeri kanadını terör örgütü olarak kabul ediyor ancak siyasi kanadı ayrı tutuluyor.

İngiltere de AB'den ayrılmadan hemen önce Hizbullah'ın siyasi kanadını da terör örgütü olarak kabul eden düzenlemeyi geçirmişti.

Euronews