Almanya, Libya'da vekalet savaşından kaçınmak için görevini yerine getirecek

Angela Merkel, ülkesinin Libya’daki vekalet savaşından kaçınmak için görevini yerine getireceğini söyleyerek, Kuzey Afrika ülkesindeki durumun tüm Afrika’yı istikrarsızlaştırma riski taşıdığına dikkat çekti.

Almanya, Libya'da vekalet savaşından kaçınmak için görevini yerine getirecek

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkesinin Libya’daki vekalet savaşından kaçınmak için görevini yerine getireceğini söyleyerek, Kuzey Afrika ülkesindeki durumun tüm Afrika’yı istikrarsızlaştırma riski taşıdığına dikkat çekti.

Reuters’ın aktardığına göre Alman parlamentosunda konuşan Merkel, “Libya’da, Suriye’de gördüklerimize benzer boyutlarda olabilecek bir durum gelişiyor. Bunun bir vekalet savaşına dönüşmemesini sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerekiyor. Almanya bu rolü yerine getirecek. Libya istikrara kavuşmadıkça, Afrika bölgesinin tamamı istikrarsızlaşacak” dedi.

Libya, 40 yıldan fazla bir süre iktidarda kalan Muammer Kaddafi'nin NATO destekli bir ayaklanma ile 2011’de devrilmesinin ardından bölünmeye başladı.

Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu ile Feyiz Serrac başkanlığındaki Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) bağlı güçler Libya’nın başkenti Trablus’un güneyinde aylardır savaşıyor.

Reuters