Almanya 'Ansaar International' derneğinin faaliyetlerini yasakladı

Almanya İçişleri Bakanlığı, "Ansaar International" yardım derneğinin ve ona bağlı diğer kuruluşların faaliyetlerini yasaklama kararı aldı.

Almanya 'Ansaar International' derneğinin faaliyetlerini yasakladı

İçişleri Bakanı Seehofer'in yasaklama kararına gerekçe olarak, Ansaar International'ın topladığı yardım paralarını; Suriye'deki El Nusra Cephesi, Filistinli Hamas  Almanya tarafından yasaklı kabul edilen yapılanmalara aktarması gösteriliyor

Almanya'da ilk olarak 2012 yılında Düsseldorf kentinde kurulan Ansaar International, faaliyetleri ile ilgili olarak, Gazze'nin yanı sıra Orta Doğu, Afrika, Asya, Avrupa ve Amerika kıtalarında ihtiyacı olan kişi ve gruplara sağlık, su, temizlik ve eğitim gibi hizmetler sağladığını ifade ediyor.

Ansaar International Türkiye'de de çeşitli faaliyetlerde bulunuyor. Bursa'da bir "Kuran ve Hadis Akademisi" bulunan yardım kuruluşunun, söz konusu merkezdeki öğrencileri, kendi verilerine göre yüzde 70 oranında Suriyeli mülteciler ile Dağıstanlı, Çeçen ve Arnavutlardan oluşuyor. Ayrıca Türkiye'de farklı yardım kuruluşları ile iş birliği de yapan Ansaar International, 2016 yılında Almanya'da topladığı bağışlarla, İHH İnsani Yardım Derneği'nin Kayseri şubesi üzerinden Halep'e ambulans ve tıbbi yardım göndermişti.