Alimler Birliği’nden İslam ülkelerine çağrı: Kınamakla kalmayın fiili adımlar atın

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Siyonist İsrail güçlerinin, dün akşam işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa'da bir araya gelen cemaate saldırmasını şiddetle kınadı.

Alimler Birliği’nden İslam ülkelerine çağrı: Kınamakla kalmayın fiili adımlar atın

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Siyonist İsrail güçlerinin, dün (7 Mayıs Cuma) akşam işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa'da bir araya gelen cemaate saldırmasını şiddetle kınadı.

İslam alemine nispetle tarifsiz öneme haiz olan Harem-i Şerif'e baskın düzenleme pervasızlığında bulunan işgal güçleri, ses bombası ve plastik mermiler kullanarak burada namaz kılan cemaati hedef aldı.

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada Müslüman Alimler Birliği, tüm İslam alemini ve fikri hür toplumları, Kudüs ve Kudüslülere yönelik İsrail saldırılarını durdurmak ve aynı şekilde Şeyh Cerrah Mahallesi’nde yaşayan Filistinlilerin maruz kaldığı tehcir politikasını önlemek için acilen gerekli adımları atmaya çağırdı.

Açıklamada, Mescidi Aksa’nın işgalcilere karşı korunması ve Kudüslülerin muzaffer olabilmesi için kitlesel eylemlerin sürdürülmesinin gerekliliği üzerinde duruldu.

İslam dünyasından, Kudüs ve Mescidi Aksa konusundaki sorumluluk ve yükümlülüklerini yerine getirmesini talep eden Müslüman Alimler Birliği, İsrail saldırılarına karşı kuru kınamalarla yetinmeyip fiili adımlar atma çağrısında bulundu.

Dünyanın dört bir yanından İslam alimlerinin çatı kuruluşu olan Alimler Birliği, işgal güçlerinin, Mescidi Aksa’ya yönelik hak ihlallerini ve hukuksuz saldırılarını büyük bir endişeyle takip ettiğini vurguladı.

İşgalci İsrail güvenlik güçlerinin, Mescidi Aksa’da ibadet eden Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği saldırılara tepkiler çığ gibi büyüyor.

Palinfo