Afganistan'da soğuklar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı yükseliyor

Afganistan'da etkili olan soğuk hava nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 170'e yükseldi.

Afganistan'da soğuklar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı yükseliyor

Doğal Afetlerden Sorumlu Başkan Şafiullah Rahimi, ülke genelinde en az 170 kişinin donarak hayatını kaybettiğini açıkladı. Rahimi, en çok can kaybının Gor, Badahşan, Bamyan, Paktika ve Paktiya vilayetlerinde yaşandığını belirtti.

İnsani yardım çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Rahimi, şu ana kadar ancak 30 binden fazla kişiye  yardım ulaştırabildiklerini kayderek "Bamyan tarafına hiç ulaşımımız bulunmuyor. O tarafta hiç imkan yok. Tacikistan'a doğru olan bölgelerde ise kontrollerde bulunduk ancak buralarda da hava şartları ağırlaştığında yollar kapanıyor. Gor'a da doğru dürüst erişim bulunmuyor. İmkanlar ölçüsünde ulaşıp denetim yapıyoruz. Ancak bu bölgelerde kar yoğunlaştığında merkezden ulaşım ve kontrol olmuyor." dedi.

Ağır kış koşulları ekonomiyi de olumsuz etkilediğini belirten Tarım, Sulama ve Hayvancılık Bakanlığı Sözcüsü Mubahiddin Mustain de hayvan kayıplarına ilişkin açıklama yaptıç

Mustain, yaptığı açıklamada, 20 vilayette 129 bini koyun ve keçi olmak üzere yaklaşık 260 bin küçük ve büyükbaş hayvanın telef olduğunu söyledi.

Ülke genelinde başkent Kabil dahi saatler süren elektrik kesintileri yaşanıyor.