Afganistan İslam Emirliği: Batı'nın 'gayri meşru taleplerini' asla kabul etmeyeceğiz

Afganistan İslam Emirliği Savunma Bakanı Muhammed Yakup Mücahid, Afganların dünyanın 'gayri meşru taleplerini' asla kabul etmeyeceğini söyledi.

Afganistan İslam Emirliği: Batı'nın 'gayri meşru taleplerini' asla kabul etmeyeceğiz

Milli Savunma Bakan Vekili Muhammed Yakup Mücahid yaptığı açıklamada, uluslararası topluma İslam Emirliği ile ilişki kurmalarını, çünkü asla güç, para veya dilenciliğe boyun eğmeyeceğini söyledi.

Afganistan'ın İngiltere'den bağımsızlığının 105. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen törende konuşan Mücahid, uluslararası topluma İslam Emirliği'ne baskı yapmayı bırakma çağrısında bulundu.

Dünyanın, Afganların iç işlerine müdahaleyi asla kabul etmeyeceklerini şimdiye kadar anlamış olması gerektiğini söyledi.

Mücahid, "Güçlü ya da zayıf olsunlar, tüm ülkelere söylüyorum. Dikkatlice dinleyin, Afganlar gayri meşru müdahalenizi kabul etmeyecekler. Afganların gayri meşru taleplerinizi kabul edeceğini asla düşünmeyin. Bu bakımdan, ne gücünüz, ne servetiniz ne de dilenciliğiniz hiçbir etkiye sahip olmayacaktır. Şimdiye kadar Afganları tanıyor olmalısınız" dedi

"Siyasi veya ekonomik baskı kullanmayın. Görüşmelere girin. Karşılıklı saygıya dayalı ilişkiler istiyoruz. Amerika ve 20 yıl içinde Afganistan'ı işgal eden ülkelerle bile karşılıklı saygıya dayalı siyasi ve ekonomik ilişkiler istiyoruz.

"Ruslarla, Çinlilerle ve komşularla da bu tür bağlar istiyoruz. Kimseye karşı kötü bir niyetimiz yok. Hepsi iyi niyetle geliyor. Kapımız onlara açık" dedi.

Bu arada İçişleri Bakan Vekili Siraceddin Hakkani, İslam Emirliği'nin Afganistan'ın izole edilmesini istemediğini, ancak dünyayla olumlu bir ilişki kurmak istediğini ve bu yönde çalıştığını söyledi.

Dışişleri Bakan Vekili Amir Han Muttaqi de dünyanın güvensiz olduğunu ve Afganistan'ın böyle bir durumda dünyayla karşı karşıya gelmemesi gerektiğini vurguladı.

İdari İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Abdulsalam Hanafi, güvenlik güçlerine halka iyi davranmalarını ve Afganistan topraklarına tecavüz etmeye çalışanlara karşı güçlü, cesur ve soğukkanlı olmalarını söyledi.

Kaynak: Ariananews