Adana’da 'Müslüman Gençlik Şöleni' düzenlendi

Adana MEKTEB-DER’in düzenlediği “Müslüman Gençlik Haftası” etkinliğinde bir araya gelen yüzlerce genç gönlünce eğlendi.

Adana MEKTEB-DER “Müslüman Gençlik Haftası” kapsamında gençlik şöleni düzenledi.

Adana’da eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda organize ettiği faaliyetlerle tanınan Mekteb Eğitim ve Kültür Derneği (MEKTEB-DER) "Müslüman Gençlik Haftası" münasebetiyle gençlik şöleni düzenledi.

Yüzlerce ailenin katıldığı şenlikte; çocuklar ve gençler sportif etkinlikler ve kültürel faaliyetlerle birlikte zaman geçirdi.

Adana’nın en büyük gezi mekânlarından Merkez Park’ta gerçekleşen etkinlik, Fethullah Beyazçiçek Hoca’nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Sunuculuğunu Yunus Emre’nin yaptığı program, Eğitimci Mehmet Emin Çınar’ın yaptığı açılış ve selamlama konuşmayla devam etti.

Müslüman gençliğin yetiştirilmesinin önemine değinen Çınar, Adem peygamberin çocukları Habil ve Kabil ile başlayıp süregelen “Hak ve Batıl” mücadelesinde, hakkın tarafında olan bir nesil için aileler üzerine düşen sorumluluklarını anlattı.

“Müslüman bir genç, Allah’ı razı ederek de eğlenebilir”

Günümüzde Müslüman gençliği asimile etmeye yönelik girişimlere dikkat çeken Çınar, “Bugün biz burada şu mesajı veriyoruz. Müslüman bir genç, Müslüman bir birey, Müslüman bir kız ve erkek evladı, Allah’ı razı ederek de eğlenebilir. Bizler Allah’ı hoşnut kılarak gülebiliriz, eğlenebiliriz, neşelenebiliriz. Bugün esasında biraz da onun mesajını vermek için buradayız. Bu konuda sorumluluklarımız var. Şahsımıza karşı sorumluluklarımız var, ailelerimize karşı sorumluluklarımız var, etrafımızdaki insanlara karşı sorumluluklarımız var. Bizler sokaklarımızda, caddelerimizde İslami bir yaşam tarzının olmasını istiyoruz. Fakat bunu öncelikle kendimizde ve aile ortamımızda gerçekleştirmemiz gerekmektedir ki güzel bir örneklik teşkil edebilelim.”diyerek aile eğitiminin toplum üzerindeki öneminden bahsetti.

“Bu yaz Kur'an-ı Kerim bilmeyen kardeşlerimiz mutlaka öğrenmeli”

Müslüman gençliğin Kur’an okuması gerektiğini ifade eden Çınar, “Hepinizin malumu, okullar tatil oldu, şu an Yaz Kur'an kursları dönemindeyiz. İnşallah bu yaz sadece yatarak, eğlenerek değil de Kur'an-ı Kerim'i öğrenip-okuma, temel dini vecibelerimizi öğrenme noktasında gayret göstermeliyiz. Bunun için camilere gidebiliriz, MEKTEB-DER gibi kuruluşlara gidip yaz tatilimizi bu şekilde daha verimli geçirebiliriz. Bu yaz döneminde Kur'an-ı Kerim bilmeyen kardeşlerimiz mutlaka öğrenmeli” şeklinde nasihatlerde bulundu.

Çocuklar eğlenirken aileler onları izleyip sohbet etti

Konuşmaların ardından bilgi yarışması, çuvalla koşma, yoğurt içinde para bulma, yumurta taşıma, dart gibi eğlenceli aktiviteler yapıldı. Ayrıca etkinlik alanına kurulan teleskopla dileyen güneş gözlemi yapma imkanı buldu. Şölen sırasında çocuklar eğlenirken büyükler de çimenler üzerinde oturarak onları izleyip sohbet etme imkanı buldu. Pilav ikramı da yapılan organizasyonda aileler yanlarında getirdikleri yiyeceklerle piknik yaptı.

Programın son bölümünde sahne alan MEKTEB-DER Tiyatro Grubu ise gençlere yönelik şeytanın tuzaklarını anlatan bir skeç gösterisi sundu. Yaklaşık 3 saat süren şenliğin sonunda etkinliğe katılan tüm çocukların arasında yapılan çekilişte kazanan 3 kişiye bisiklet hediyesi taktimi ve yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler dağıtımı yapıldı.

Düzenledikleri Müslüman Gençlik Haftası etkinliğinin şenlik havasında geçtiğine dikkat çeken MEKTEB-DER Başkanı Osman Yalçınkaya, Adana’daki programa yoğun katılımdan dolayı memnun olduklarını belirtti. Merkez Cami yanındaki devasa büyüklükteki parkta bir araya gelen yüzlerce ailenin stres atıp muhabbet ortamında buluştuğunu ifade eden Yalçınkaya, ayrıca çocuklarla gençlerin İslamî çizgide topluca eğlenmesinin ayrı bir güzellik olduğunu söyledi.

Öte yandan; şenlik sonunda gençler tarafından etkinliğin yapıldığı alanın temizlendiği gözlendi.

İLKHA