Adana'da ´Medya Mevlid Buluşmaları´düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Adana'da Covid-19 salgını nedeniyle medya üzerinden "Örnek Aile Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla "Medya Mevlid Buluşmaları" etkinliğini düzenledi.

Her yıl nisan ayında Türkiye başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde milyonlarca Peygamber sevdalısı halkın katılımıyla açık alanlarda "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temasıyla mevlid programı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı, bu yıl dünyayı etkisi altına alan Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle mevlid etkinliğini medya üzerinden gerçekleştirdi.

Rehber TV ve @psevdalilari yayını üzerinden Peygamber âşıklarıyla "Örnek Aile Rehberi Hazreti Muhammed" temalısıyla mevlid etkinliğinde buluşan Peygamber Sevdalıları, bu yıl da Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vessellem)'in dünyaya teşrifinin 1449'uncu yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladı.

Hüseyin Ayaydın'ın sunuculuğunu yaptığı ve sosyal mesafe kuralına riayet edilen etkinlik, Muaz Demir Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İlahi ses sanatçılarının seslendirdiği ezgilerin ardından programa, mevlid okunarak devam edildi.

Okunan mevlid sonrası ise Söz ve Kalem Dergisi yazarlarından Sacit Pişkin, duygu yüklü bir şiir okudu.

Tertip edilen programa katılan Peygamber Sevdalıları Vakfı Mütevelli Heyeti'nden İlahiyatçı-Yazar Mehmet Emre, günün anlam ve önemine vurgu yapan bir konuşma gerçekleştirdi.

Ağırlıklı olarak aile ve toplum konuları üzerine hitaplarda bulunan Emre, ebeveynlerin, çocuk yetiştirme sürecinde rol model olarak Hazreti Muhammed Mustafa (Sallallahu Aleyhi Vessellem)'yı örnek almamız gerektiğini ifade etti.

"Peygamberi örnek almayan insanlık, karanlığın içerisindedir"

Hazreti Peygamber'i örnek almak ve O'na tabi olmanın ateşe düşmemenin garantisi olduğunu ifade eden Emre, "Hazreti Muhammed'i hesaba katmadan, öğreti ve pratiklerini uygulamadan, bugüne kadar insanların önüne geçen ve onların kurtuluşunu sağlayacaklarını söyleyen insanların, insanlığı getirdiği nokta hepimizin malumudur. Dünyaya baktığımızda; siyasette, ekonomide ve adalette elimizi nereye atarsak elimizde kalıyor. Ahlakta, toplumda ve insani ilişkilerde, Hazreti Peygamber örnek alınmadığı için insanlığın içine düştüğü karanlık içler acısıdır." ifadelerini kullandı.


Aile ortamının huzur ve güvenin teminatı olması gerekirken, çökmekte olduğunu belirten Emre, "Viran olan alanlardan birisi de aile… Ne acıdır ki, İslam'ın insanlığın önüne koymuş olduğu kadın ve erkek arasındaki birlikteliği haramlıktan çıkartıp meşru biz zemine sığdırdığı nikâhı ve aile kurma meselesi bugün insanlığa pek de cazip gelmiyor. İnsanlar, Batının, önlerine sürmüş olduğu gayrimeşru ilişkileri tercih eder hale gelmiş. Aynı çatıda yaşayıp aile oldukları halde, kalpleri, kıbleleri ve gayeleri birbirinden farklı nesiller peydah oldu. İnsanlar Hazreti Peygamberi örnek alsaydı; evlerimiz, cennetin yeryüzündeki birer şubesi olabilirdi." şeklinde konuştu.


"Takva ve müttakilikten habersiz gençler yetişiyor"

Emre, "Hazreti Peygamber, çocuklarını ahiret öncelikli yetiştirmeye çalışmıştır. Ne acıdır ki günümüzde ebeveynler, çabalarının büyük çoğunluğunu çocuklarının daha konforlu ve zengin bir hayata sahip olmaları için sarf ediyorlar. Bunun tabii sonucu olarak da iman, ibadet ve İslam ahlakından yoksun nesiller yetişiyor. Diploma, kariyer ve iş sahibi olsun diye çocuklar yetiştirilirken; takva elbisesinden, müttakilik makamından bihaber gençler yetişiyor. Evin içerisinde anne-babasına isyan eden, hatta şiddet uygulayan insanların çıktığı tabloyu göz önüne alıp kendimize soralım: Bu toplum aile meselesinde kimi örnek alıyor?" dedi.

"Medya Mevlid Etkinliği" İTTİHADUL ULEMA üyesi Orhan Erkuş Hocanın okuduğu dua ile son buldu.

İLKHA