Adana Umut Kervanı da İdlib için seferber oldu

Adana Umut Kervanı da insanlık dramının yaşandığı İdlib'e ulaştırılması için bir TIR dolusu yardım malzemesi gönderiyor.

Yapılan yardım seferberliğine ilişkin açıklamalarda bulunan Umut Kervanı Vakfı Adana Şube Başkanı Abidin Serin "Suriye’de ki İdlib bölgesi, sürekli bombalanmaktadır. Bu nedenle orada yaşayan insanlar, bizim sınırlarımıza doğru akın akın göç ediyor. Bizde bir yardım kampanyası başlattık. Daha önce bir miktar yardım göndermiştik. Şu anda Umut Kervanı olarak bir TIR yardım malzemesi gönderiyoruz.

Serin, yardımların içeriğine ilişkin, "Adana’dan yola çıkacak TIR’da, bin 200  battaniye, bin mont, 550 çift ayakkabı, 200 adet yatak, bir ton pirinç, bir ton makarna, bir ton bulgur, bir ton şeker, 400 kilo yağ, 200 kilo çay, bin 300 koli bebek bisküvisi var." bilgisini paylaştı.

Umut Kervanının, Türkiye genelinde bu çalışmayı yaptığını ve şu ana kadar 30 TIR malzeme toplandığını aktaran Serin, bu yardımların toplu bir şekilde İdlib’e gönderileceğine kaydetti.

Çalışmalarının dünyevi ve uhrevi kazançlar getireceğini ve iyi değerlendirilmesi gereken hayırlı faaliyetler yürüttüğünü ifade eden Serin, “Bu hayırseverler için bir fırsattır. Bir yerde bir savaş çıkması yada bir deprem olması gibi durumlarda zenginlerin, hayır kazanabilmeleri için bu çalışmalar Allah-u Teala tarafından açılan bir kapıdır. İyi değerlendirilmesi lazım. Nitekim Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed’in de buyurduğu gibi, 'Zekat vermekle malınızı koruyun, sadaka vermekle de hastalarınızı tedavi edin'. Allah-u Teâlâ dul ve yetimlere yardım yapılmamasını şiddetle eleştiriyor ve tenkit ediyor. Cehenneme girenlere melekler soruyor ve 'Sizi buraya getiren nedir' dediklerinde cehennem ehli meleklere hitaben 'Biz namaz kılanlardan değildik ve yetimi doyurmaya da ön ayak olmazdık.' diyorlar. Biz buradan anlıyoruz ki yetimi doyurmamak cehenneme girme sebeplerindendir. Çalışmalarımız cennete girmek için bir fırsattır.” dedi.

İLKHA