ABD’nin kıyı muharebe gemisi projesi hüsrana uğradı

ABD Donanması’nın Kıyı Muharebe Gemisi projesi tasarım, mühendislik ve mekanik sorunlarıyla ABD’nin başına dert oldu.

ABD’nin kıyı muharebe gemisi projesi hüsrana uğradı

ABD Deniz Kuvvetleri, Kıyı Muharebe Gemisi projesi (Littoral Combat Ship) kapsamında inşa edilen ileri teknoloji gemilerinde birçok sorunla yüzleşiyor.

The Washington Times’ın haberine göre Kıyı Muharebe Gemisi projesinde, başlangıcından bu yana tasarım, mühendislik ve maliyet konusunda ciddi sorunlarla karşılaşıldığı ifade edildi.

Lockheed Martin tarafından inşa edilen kıyı muharebe gemilerinde günümüze kadar, ABD Donanması birçok sorunla karşı karşıya kaldı. 2015 yılında suya indirilen Freedom sınıfı USS Milwaukee, Atlantik'te yol alırken yakıt birleştirme aksamında ortaya çıkan bir arıza sebebiyle denizin ortasında kaldı.

Buna ek olarak, projede mali sorunlar baş göstermeye başladı. Gemi projesinin uygulanmasına başlanılmadan önce, ABD Donanması bir kıyı muharebe gemisinin 220 milyon dolara mal olacağını tahmin etmişti. Ancak Hükümet Gözetimi raporlarına göre, şu anda bir kıyı muharebe gemisi 600 milyon dolara mal oluyor.

ABD Kıyı Muharabe Gemisi projesinde ''tasarım'' kusuru

ABD gemi projesinin bitmeyen sorunlarına bir yenisi daha eklendi.

The Washington Times'ın haberinde, kıyı muharabe gemilerinin tahrik sistemi ile ilgili mekanik bir sorunun ortaya çıktığı aktarıldı. Bu mekanik sorunun, Freedom sınıfı kıyı muharebe gemilerinde ''feci bir tasarım'' kusuruna işaret olabileceğini ve donanma mühendislerini ciddi bir onarım projesiyle karşı karşıya bırakabileceği belirtildi.

Savunmatr