ABD'li yetkili Fahrizade suikastının ardında İsrail'in olduğunu ileri sürdü

ABD'li üst düzey bir yetkili, İran nükleer programının kilit ismi Muhsin Fahrizade suikastının ardında İsrail'in olduğunu ileri sürdü.

ABD'li yetkili Fahrizade suikastının ardında İsrail'in olduğunu ileri sürdü

Amerikan CNN televizyonuna konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir ABD'li yetkili, siyonist rejimin İranlı bilim insanı Muhsin Fahrizade'ye suikast düzenlediğini söyledi.

Siyonist rejimin tüm operasyonları konusunda önceden ABD'yi uyardığını ifade eden yetkili, söz konusu saldırı konusunda İsrail'in, ABD'ye önceden bilgi verip vermediğini açıklamadı.

Yetkili, İran'ın suikast konusunda siyonist rejimi suçladığı için saldırının bölgedeki ABD vatandaşlarına yönelik herhangi bir risk teşkil etmediğini belirtti.

İran'ın henüz Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani'nin intikamını almadığı yorumunu yapan yetkili, Süleymani'nin yaklaşan suikast yıl dönümü dolayısıyla İran'ın bir saldırı düzenleyebileceğinden endişe edildiğine dikkati çekti.

Yetkili, İran'ın ABD güçlerine veya vatandaşlarına yönelik bir saldırı düzenlemesinin, Biden'ın İran nükleer anlaşmasına geri dönme vaadini zora sokacağını belirtti.

AA