ABD’li bağımsız Senatör Bernie Sanders: Gazze’deki katliam Amerikan askeri ekipmanlarıyla gerçekleştiriliyor

ABD’li bağımsız Senatör Bernie Sanders, Filistin halkını hedef alan savaşta Amerikan yönetimiyle işgalci israil hükümeti arasındaki iş birliğine son verilmesi çağrısında bulundu.

ABD’li bağımsız Senatör Bernie Sanders: Gazze’deki katliam Amerikan askeri ekipmanlarıyla gerçekleştiriliyor

Sanders, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, israile onaylanan 20 milyar dolarlık silah satışını durdurmak için Senato’ya tasarı sunacağını açıkladı.

ABD Senatosu’nda Sanders gibi Gazze’ye yönelik soykırım savaşını kınayan seslerin bulunmasına rağmen Senato üyelerinin çoğu işgal rejimine para ve silah yardımı yapılmasını destekliyor.

israile silah satışının Gazze’deki insani krize katkıda bulunduğunu ve ABD silahlarının sivillere karşı kullanılmasının yasalara aykırı olduğunu vurgulayan Sanders, Senato üyelerine gönderdiği açıklamasında, İsrail’e silah satışını durdurmanın tek yolunun Senato’ya sunacağı tasarının kabul edilmesi olduğunu ifade etti.

(işgalci) israil ordusunun Gazze Şeridi’nde 41 binden fazla insanın ölümüne neden olan saldırılarında Amerikan yapımı silahların yoğun şekilde kullanıldığına dikkat çeken Sanders, “ABD bu insani felaketin suç ortağı olamaz” dedi.

Masum sivillerin öldürülmesinde ABD silahlarının kullanılmasının 1961 tarihli Yabancı Destek Yasasına ve Silah İhracat Kontrol Yasasına aykırı olduğunu belirten Sanders, açıklamasında “Üzüntüyle görüyoruz ki ABD’nin yasadışı bir şekilde sağladığı askeri ekipmanlar Gazze’deki katliamların çoğunda kullanılmaktadır. Bu felaket savaşa daha fazla saldırı silahı göndermek ABD hukukuna ve uluslararası hukuka aykırıdır” ifadelerine yer verdi.

ABD’li senatör, ülkesinden İsrail’e gönderilen silah ve mühimmatla İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ödüllendirildiğini belirtti.