Abbas'ın polisleri Batı Şeria'da Hamas'ın önde gelenlerini gözaltına aldı

Filistin Yönetimi'nin polisleri, Hamas'ın ileri gelenlerinden ve çoğunluğu daha önce işgal rejiminin zindanlarında esaret hayatı yaşamış özgürleştirilmiş eski esirlerden olan birçok kişinin evine baskın düzenledi ve birçoğunu da gözaltına aldılar. 

Abbas'ın polisleri Batı Şeria'da Hamas'ın önde gelenlerini gözaltına aldı

Filistin Yönetimi'nin güvenlik güçleri bugün (10 Ekim Pazartesi) Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Kalkilya şehrinde İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın önde gelenlerine yönelik geniş çaplı baskınlar düzenledi ve birçok kişiyi gözaltına aldı. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Filistin Yönetimi'nin Koruyucu Güvenlik teşkilatına mensup polisler, Hamas'ın bu şehirdeki ileri gelenlerinden ve çoğunluğu daha önce işgal rejiminin zindanlarında esaret hayatı yaşamış özgürleştirilmiş eski esirlerden olan birçok kişinin evine baskın düzenledi ve birçoğunu da gözaltına aldılar. 

Gözaltına alınanların bazılarının isimlerinin İyad Nevfel, Hamza Nevfel, Mueyyed Şureym, Erbakan Tabasiyye ve Mücahid Nevfel olduğu, ancak hepsinin bu kadar olmadığı bunların dışında da bazı kişilerin gözaltına alındığı belirtildi. 

Haber kaynakları dün, güvenlik güçlerinin çocuk şehit Adil Davud'un cenaze töreni esnasında Mücahid Nevfel'e fiili saldırıda bulunmasının ve kendisini darp etmelerinin görüntülerini yayınlamışlardı.